Најновије

АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ УПЛОВИО У ИЗРАЕЛСКУ ЛУКУ: Стигао по специјалном задатку! Нетанијаху радосно трља руке! (ВИДЕО)

Амерички ратни разарач "Рос" упловио је у јужну израелску луку Ашдод. Последњи пут када је амерички брод упловио у израелску луку било је отприлике пре 20 година. Раније би се налазили углавном у северним лукама, нешто што чини долазак брода још више необичним.

Бењамин Нетанијаху са супругом на америчком разарачу "Рос" у Ашдоду (Фото: Јутјуб)

Разарач је посетио премијер Бењамин Нетанијаху, који је лично поздравио морнаре и одржао говор на броду. Он је истакао да посета брода означава нови степен односа између Израела и САД.

- Ова посета има велики значај. Она симболизује дубок савез између Израела и САД. Председник Трамп је пружио пуну подршку и чињеница да је овај разарач данас овде је израз те подршке  – рекао је он.

Портпарол америчке Шесте флоте, командант Кајл Рајнес рекао је да посета разарача Ашдоду "ојачава снажно и трајно партнерство" између САД и Израела. Он је додао да ће морнарица прилагодити "мере заштите снага како би обезбедила сигурност морнара", али није прецизирао од којих претњи треба да се осигурају.

САД су преселиле своју амбасаду из Тел Авива у Јерусалим, упркос протестима међународне заједнице у мају 2018. године. Тел Авив је, напротив, похвалио овај потез. Контроверзна одлука Беле куће повећала је талас палестинских масовних протеста на граници у Гази, што је довело до бројних жртава.

Руски ракетни систем С-300 још једном показао фантастичну прецизност. Погледајте ОВДЕ где је дејствовао.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Посета израелског премијера америчком разарачу “Рос” усидреном у израелској луци Ашдод

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА