Најновије

АМФИЛОХИЈЕ: Власт грађане проглашава за шпијуне! Јер не устају на химну проклетог Дрљевића, убице црногорских официра!

Изјавом да грађани треба да пријављују оне који не устају приликом интонирања химне шеф црногорске владе Душко Марковић грађане Црне Горе практично проглашава за шпијуне, рекао је митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Он је то казао за Нови ТВ коментаришући Марковићев позив грађанима да пријављују оне који не устају на државну химну, а након што је Влада утврдила предлог допуна закона о државним симболима и Дану државности којим се установе обавезују да вију заставу, док ће казне за неустајање на химну износити од 300 до 2.000 евра.

Како је оценио, ”Ој, свијетла мајска зоро” је лепа народна песма, коју је народ често певао, чак и у верзији “Ој, јунаштва свијетла мајска зоро”, преноси Дан.

- Нема сада у химни стихова “Ловћен нам је олтар свети, у њега смо сви заклети”. Нека врате то, зашто да не? Можда ће сада да терају људе да устају на ту химну, прете казнама. Не знам шта је премијер Марковић тачно рекао, али заиста верујем да је Црна Гора заправо она Црна Гора из тринаестојулског устанка, а не Црна Гора од 12. јула и Секуле Дрљевића - рекао је митрополит црногорско-приморски.

Митрополит црногорско приморски Амфлохије је за Нови ТВ рекао да врло добро разуме зашто један добар део црногорских грађана не жели да устаје на химну.

- Једном приликом сам устао приликом интонирања химне јер сам сматрао да је то пристојно. Ово је на неки начин химна проклетога Секуле Дрљевића. Морам то тако да кажем. Он је омражен, заиста. Ова химна је први пут певана у Старој Градишки, када је Секула Дрљевић заједно са усташама побио 150 црногорских официра. То су били официри Југословенске војске у отаџбини. И тада је ту први пут певана та химна, у Старој Градишки, у време тога братоубилаштва, када су усташе, Секулини пријатељи и савезници, побиле те људе, ту војску коју је предводио Павле Ђуришић - нагласио је митрополит Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ ко је бесан и жели да хапси Додика?

Извор: CDM

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је ново рекао Амфилохије о стању у Црној Гори.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА