Најновије

БРНАБИЋ: Лечење деце СМС-ом у иностранству је... најбоље пласирана критика против власти

Председница владе Ана Брнабић сматра да глумац Сергеј Трифуновић, оснивач фондације "Подржи живот" за лечење деце, није на удару у јавности зато што је опозиционо настројен.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Право питање је зашто је Трифуновић лечење деце пребацио на поље политичке борбе, односно зашто није остао у сфери филантропског рада који искључује политику у било ком домену, рекла је Брнабић за Недељник.

Лечење деце СМС-ом у иностранству крајње је политички злоупотребљена и најбоље пласирана критика против власти, каже Брнабић и истиче да је критике не спречавају да цени нечији уметнички рад, као што је то случај са глумцем Николом Којо.

Он је, истиче, невероватан глумац и неће променити став о њему као уметнику без обзира колико критиковао Вучића и власт.

"Али, када Којо у твиту напише 'Све, све, али никад вам нећу опростити лечење деце СМС-ом, ја онда помислим 'човече, колико ми из владе нисмо успели да објаснимо људима шта смо урадили'. А пре 2014. тај институционални механизам лечења деце није ни постојао".

Каже и да је драмска списатељица Биљана Србљановић интелектуалац којег посебно цени, јер критикује владу, али је спремна и да помогне, и додаје да би Србија била боље друштво када би имала више тако храбрих људи.

Брнабић је рекла да је Биљана Србљановић, иако гласно критикује већину ствари које ради актуелна влада, одмах пристала да волонтерски помогне из свог сектора у Савету за креативне индустрије, заузврат не тражећи ништа осим да настави да критикује власт када мисли да је то потребно.

"Када бисмо имали више тако храбрих људи били бисмо другачије и боље друштво", каже премијерка.

Додаје да поштује и Ивана Вејводу, којег би волела да види у свом тиму, јер је његова критика конструктивна.

"Јер ће вам увек рећи шта можете боље да урадите. И биће срећан ако Србија напредује, што нам недостаје у расправи власти и опозиције, која функционише по принципу 'што горе, то боље', каже Брнабић.

Размишљам да се учланим у СНС

Премијерка Брнабић је изјавила да размишља да се учлани у Српску напредну странку, те да не види ниједну заједничку вредност која окупља чланице опозиционог Савеза за Србију, нити иједан њихов предлог како би грађанима било боље.

Брнабић је у интервјуу за Недељник, а на питање како гледа на најаву лидера СНС Александра Вучића да ће се повући из странке, рекла да није члан партије да би о томе могла да прича али да, као његов сарадник, може да каже да не би волела да се то деси.

"Не бих волела да се повуче, јер је Вучић тај кохезиони фактор који побеђује различита мишљења и виђења у тој странци, а Србији је потребно јединство. Морам да кажем да сам почела да размишљам да се учланим у СНС", рекла је Брнабић.

Говорећи о опозицији, Брнабић је рекла да се Савез за Србију окупио око једне идеје, мржње према Вучићу, а да при том немају ниједан предлог како да грађанима буде боље или шта би влада могла да ради.

Она каже и да не зна о чему би разговарала са члановима Савеза за Србију и да не види ниједну заједничку вредност која их окупља.

"Мада, од када су заборавили да се ограде од онога што је Веселиновић рекао за мене, кристалише ми се та њихова заједничка идеја... Не бих даље, јер се ради о мени, али колико је страшно да се један Зоран Лутовац или цела ДС није оградила од онога што је изрекао Веселиновић. А била сам лично изненађена и депримирана недостатком реакције већег дела цивилног друштва", рекла је Брнабић.

Говорећи о Петом октобру, навела је да је тада била на супротној страни од Слободана Милошевића.

"Милошевићева владавина није донела Србији ништа добро. Из тог периода се сећам само страшних санкција, хиперинфлације, празних продавница, јадних људи који на тротоарима продају шта стигну, пластичних боца бензина на улици, ратова и разарања. То вам ваљда довољно говори на којој страни сам била Петог октобра", рекла је Брнабић.

Прочитајте ОВДЕ ко је гувернер поробљене Србије, а ко је рибао ципеле генералима држава агресора?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић: Мој деда је био Хрват, а ја сам и поред тога премијер.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА