Најновије

ХРВАТИ НА НОГАМА! НАПЕТА СИТУАЦИЈА! На хиљаде њих у Мостару против Жељка Комшића! (ВИДЕО)

Више хиљада учесника протеста против избора Жељка Комшића на место члана Председништва Босне и Херцеговине кренуло према Канцеларији члана Председништва БиХ из реда хрватског народа у Мостару који је својевремено отворио лидер ХДЗ-а Драган Човић, а који је на изборима пре неколико дана изгубио од Комшића.

Протест Хрвата у Мостару (Фото: Јутјуб)

Учесници мирне шетње поручују да Комшић није њихов председник, да је грубо прекршено њихово право, носе заставе и свеће. Незадовљни су, тврде, што су "Бошњаци изабрали њихвог представника". Учесници су испред Канцеларије члана Председништва БиХ запалили свеће.

- Желимо дати до знања свим грађанима Федерације БиХ да постоје млади људи који су углавном хрватске народности да се поштују наши интереси, наши захтеви, јер се с нама, на крају крајева, мора градити БиХ и ако желе добро Босни и Херцеговини да требају убудуће уважавати интересе нас млађих и иначе нашег народа у БиХ - рекао је Петар Ћавар, један од демонстраната.

Као организатор протестне шетње наведена је "Хрватска младост". Грађани су позвани да се окупе у 18 сати код Универзитета и да прошетају до Канцеларије Председништва БиХ из реда хрватског народа у Мостару где ће се, како су најавили, "запалити свеће и исказати незадовољство". Кажу како Комшић није њихов легитимни представник, незадовољни су чињеницом да Изборни закон није измењен, да је неправедно да доминантни народ може изабрати члана Председништва из реда хрватског народа.

Комшић је поручио да је члан Председништва из реда хрватског народа, али да је представник свих грађана у Босни и Херцеговини, не само Хрвата. Протестна шетња кренуће према Канцеларији члана Председништва БиХ у Мостару који је својевремено отворио Драган Човић. Комшић је након избора и победе понудио да се ова канцеларија користи за потребе студената.

Комшић је према последњим изборним резултатима, који још нису употпуњени, освојио 218.772 гласова док је Драган Човић освојио 139.582.

Велики раскол у Православљу. Погледајте ОВДЕ шта се десило.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велико незадовољсто код Хрвата у БиХ због победе Жељка Комшића ког су углавном бирали припадници бошњачког народа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА