Најновије

Друга страна медаље опште навале на Лидл: Пилетину препродавали на пијацама?! (ВИДЕО)

Познати трговински ланац Лидл стигао је у Србију, а први дан отварања обележиле су сцене невероватних гужви и атмосфере на ивици туче међу грађанима који су похрлили да пазаре оне артикле чија је цена нижа него што су до сада навикли. Када се прашина донекле слегла, испливали су и други детаљи "опсаде" новоотворених шопинг центара немачког гиганта.

Хаос у Лидлу (Фото: Јутјуб)

Како преносе београдски медији, појединци су похрлили у Лидл како би куповали пилетину, али не зато да би обновили залихе већ да би је препродали на пијацама!

Како преносе београдски медији, пилетина из Лидла јуче се могла видети на пијацама широм земље, која се при том продавала по којекаквим тезгама по вишим ценама у веома нехигијенским условима.

- Била је велика гужва на отварању и нисам желела да се отимам за храну... Људи су с гнушањем коментарисали да је нека госпођа узела 30 пилића и баш сам се зачудила шта ће јој толико. Замислите мој шок када сам јутрос видела ту жену на пијаци како продаје ту исту пилетину! Ем су грађани којима стварно треба јефтина храна остали ускраћени за њу, ем је та жена пилетину држала на тезги на сунцу, уместо у фрижидеру! Чула сам да је та пилетина завршила свуда по Србији - рекла је револтирана Бојана Л. из Ниша.

Председник Национале организације потрошача Србије Горан Паповић каже да ово било очекивано.

- Одмах смо знали да намирнице нису куповали само обични купци већ и људи који имају мале приватне радње и тезге на пијаци. То ствара ружну слику, људи који се туку за основне животне намирнице. Препродавци су, посебно из јужних крајева Србије, долазили организовано и чак плаћали другима да узму и за њих одређену количину пилетине или других намирница - наводи Паповић и појашњава:

- То представља и опасност по здравље јер се та пилетина даље препродаје често у несанитарним условима, а и ускоро јој истиче рок трајања. Зато ми годинама заговарамо генерални инспекторат, који би вршио надзор над овим и контролисао овакве ствари - констатује он.

Прочитајте ОВДЕ колико заиста кошта живот у Немачкој.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА