Најновије

ОФИЦИР СВЕДОЧИО: Гардисти убијени због 1,5 тона кокаина! Ускоро прва хапшења?

Бивши официр Војске Србије и Црне Горе који сада живи у Москви дао је исказ у тужилаштву тврдећи да су двојица гардиста Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић убијени због 1,5 тона кокаина који је био сакривен у касарни на Топчидеру.

Реконструкција убиства гардиста у Топчидеру (Фото: Јутјуб)

Штек

Јаковљевић и Миловановић пронађени су мртви 5. октобра 2004. године, око 9 ујутру. Према речима овог официра, чије је име познато редакцији, убиству у касарни претходила је истрага о шверцу дроге коју је водио један припадник тадашњег ДБ.

- Наводно, све је кренуло у Зрењанину. Један од главешина безбедносних служби за тај округ пратио је криминалну групу која се бавила трговином дроге и шверцовала наркотике ка Мађарској, а највероватније и даље у ЕУ. Тада је дошао до сазнања да се међу дилерима налазе и деца појединих официра, али и да је група повезана са одређеним људима који су у то време били активни у Војсци. Према сазнањима тог дебеовца, штек за дрогу било је управо војно подземно склониште Караш на Топчидеру! - каже добро обавештен саговорник.

Како је официр испричао у тужилаштву, безбедњак из Зрењанина тражио је да истражни органи упадну у касарну. Тада је он и упознат са овим случајем, о чијим детаљима је сведочио у тужилаштву.

Међутим, како тврди, тадашњи врх Војске и безбедносних служби одбио је такву акцију како се Војска не би компромитовала у јавности.

Преко својих веза у Војсци дилери су чули да су разоткривени, због чега су, према речима официра, одлучили да испразне штек. Очигледно је да су имали своје људе и у самом војном објекту на Топчидеру јер су били добро упознати са организацијом и до детаља испланирали акцију, али их је сплет несрећних околности омео у томе, а двојицу несрећних гардиста навео право у смрт.

Акција

- Дилерима је речено у које ће време и куда стража проћи и они су по тим смерницама испланирали своју акцију. Дошли су наоружани дугим цевима и ушли у војни објекат мислећи да ће се мимоићи са стражом. Међутим, Јаковљевић и Миловановић су, наводно, кобног дана каснили са обиласком десетак минута и налетели су право на дилере, који су, у страху да ће их разоткрити, решили да их ликвидирају - испричао је наводно официр.

Рупа у огради и мистериозни комби

Пуномоћници родитеља убијених гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића затражили су својевремено од ЈКП "Паркинг сервис" у Београду информацију о томе због чега су вече пре убиства уклонили све цивилне аутомобиле паркиране у близини војног објекта Караш у Драјзеровој улици, где се догодила трагедија. Адвокати породица страдалих младића су дошли до података да је те ноћи "требало да се обави важан транспорт", као и да су се становници околних зграда жалили да им паук никада раније није носио возила.

Како су медији писали, у време убиства гардиста, у једном делу ограде око војног објекта била је рупа поред које је био паркиран комби ужичких регистрација. Чији је тај комби и шта је тамо радио, никада није истражено.

Адвокат Предраг Савић, који заступа породице убијених гардиста, каже да је чуо за верзију коју ју изнео официр Војске и позвао надлежне органе да то истраже.

- Тачно је, чуо сам за ту информацију. Сада је потребно да држава утврди шта се тачно кобног дана догодило - рекао је он.

Савић је и раније тврдио да је 3Д реконструкција Центра за форензичка истраживања показала да је у смрт гардиста умешана трећа особа.

- Утврђено је да су они били разоружани, а потом убијени - рекао је Савић.

Ускоро и прва хапшења

Извор каже да су покренута истраживања на основу исказа официра тужилаштву, али да се то држи у тајности и да је са детаљима упознат веома мали број људи у врху државе. Како додаје наш саговорник, врло брзо се могу очекивати и хапшења у овом случају.

- Овај сведок је дао много детаља и све његове тврдње су провераване. Декларисан је као поуздан сведок - наводи извор.

Сва вештачења у истрази

октобар 2004. - прва истрага коју је извршила војна комисија закључила је да је Јаковљевић убио Миловановића, а потом извршио самоубиство

децембар 2004. - независна комисија која је формирана на иницијативу Високог савета одбране СЦГ закључила је да је гардисте убила трећа особа

април 2008. - налазе независне комисије потврдила је и ФБИ лабораторија Квантико у Вашингтону

новембар 2008. - супервештачење Љубише Драговића такође одбацује могућност самоповређивања или самоубиства

Прочитајте ОВДЕ ко каже да је Вучић патолошки лажов.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

3Д реконструкција потврдила да су гардисти убијени.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА