Најновије

ИСТОРИЈСКА ПОСЕТА ПАТРИЈАРХА АНТИОХИЈСКОГ И СВЕГ ИСТОКА ЦРНОЈ ГОРИ: Јован Десети са патријархом Иринејом стигао на Цетиње

Патријарх српски Иринеј и патријарх антиохијски и свега истока Јован Десети стигли су на Цетиње у оквиру историјске посете Црној Гори. На свечаном дочеку испред Цетинског манастира патријархе је поздравио митрополит црногорско-приморски, а окупило се око стотинак локалних верника и новинара.

Патријарх антиохијски и свег Истока, Јован Десети (Фото: Јутјуб)

Примећено је и присуство одређеног броја политичара опозиционих партија, као и припадника “Ноћних вукова” из Русије. Поглавару антиохијске цркве Амфилохије је доделио епархијски орден златни лик Светог Петра Ловћенског у знак сећања на његов први долазак у “краљевски град” Цетиње. Српског и антиохијског патријарха до Цетиња је допратила полицијска пратња.

Према плану посете, двојица црквених поглавара ће поред Цетиња обићи и манастир Острог, као и Храм Христовог васкресења у Подгорици. Посета двојице патријарха Црној Гори реализује се у склопу посете Српској православној цркви патријарха антиохијског и свега истока Јована Десетог. У питању је прва посета једног поглавара Антиохијске патријаршије Црној Гори у историји.

Патријарх Јован стигао је у Србију 11. октобра, а у недељу је с патријархом Иринејом служио литургију у Храму Светог Саве на Врачару. Предвиђене су његове посете Жичи, Студеници, Пећкој патријаршији и Високим Дечанима, као и сусрети с актерима државног и друштвеног живота Србије.

Хрватска наставља нападе на Србе. Погледајте детаље ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Посета патријарха антиохијског и свег истока Јована Десетог и патријарха српског Иринеја Народном музеју у Београду

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА