Најновије

ОВОМ РУСКОМ ПИШТОЉУ НЕМА РАВНИХ: Глок иде у пензију после овога (ВИДЕО)

Концерн Калашњиков је произвео нови модел полуаутоматског пиштоља под ознаком ПЛ-15, који је задовољио укусе многих стручњака и познавалаца ватреног оружја.

ПЛ-15 (Фото: РИА Новости)

Испитивања пиштоља ПЛ-15 на државном нивоу у Русији ће бити завршено до краја 2018. године, а планира се његово увођење у војно-полицијску употребу, чиме ће бити замењен чувени Макаров, који се у руским војним и полицијским службама користи последњих 70 година.на 

ПЛ-15 (пиштољ Лебедева – прим. ред.) је као прототип приказан на форуму Армија 2016. у Русији, а њему је претходио прототип са ознаком ПЛ-14, који је израђен 2015. године.

Што се тиче карактеристика техничких ПЛ-15, дужина цеви је 120 мм, а укупна дужина пиштоља је 207 мм. Постоји и варијанта са продуженом цеви за стављање пригушивача. Калибар пиштоља је 9х19 Парабелум, који користи већина полицијских служби на свету, а капацитет магацина је 15 метака.

Према габаритима, ПЛ-15 је победио чувени аустријски Глок, који је иначе био и основа за стварање ПЛ-15. Ширина рукохвата у задњем делу је 28 мм, док је у предњем 21 мм. Основна тежина пиштоља је 800 грама.

За разлику од Глока, код ПЛ-15 нема већих застоја током гађања у води. Једнаки су им једино материјали, тј. у основи је пластика која доприноси мањој основној и укупној тежинио пиштоља.

Ко ће чувати украјинска складишта оружја, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА