Најновије

СИРИЈА КУЈЕ НОВЕ РАТНЕ ПЛАНОВЕ! Идлиб - миром или силом, а онда велико финале - ослобађање територија источно од Еуфрата!

Министар иностраних послова Сирије Валид Муалем рекао је новинарима у понедељак да његова влада има друге опције ако Споразум о Идлибу не буде успостављен. Он је одржао конференцију за новинаре након што се у Дамаску састао са својим ирачким колегом Ибрахимом Ал Џафаријем.

Сиријска војска (Фото: САНА)

- Ако Споразум о Идлибу не буде испоштован, ми ћемо онда приступити другим опцијама. Саветујемо се са својим савезницима о ситуацији у Идлибу. Сиријска арапска војска је на фронту и спремна је - рекао је Муалем. Коментари Муалема долазе само неколико сати након што џихадисти нису напустили демилитаризовану зону у провинцији Идлиб и његовој околини.

Сиријски министар спољних послова је о томе разговарао током састанка са својим ирачким колегом Ибрахимом Ал Џафаријем у Дамаску. Према Муалему, Сирија и Ирак раде на поновном обнављању граничног прелаза Ал Букамала у циљу промовисања трговине између две историјске државе.

"После Идлиба, наша следећа мета је област источно од Еуфрата"

Током конференције за штампу, сиријски званичник се дотакао низа тема, поред Идлиба. Он је новинарима рекао да ће, када се ситуација у Идлибу реши, сиријска војска усмерити своју пажњу на територије источно од реке Еуфрат.

- Након Идлиба, наш циљ је источно од Еуфрата - нагласио је Муалем. Овај коментар се директно односи на присуство америчке коалиције дуж источне обале реке Еуфрат.

Данас је велики дан за цео Блиски исток. Погледајте ОВДЕ зашто је то тако.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Можда једна од највећих радости сиријских војника била је деблокада “сиријског Лењинграда”, града Деир ез Зора (којег је јуначки бранио, касније трагично страдали генерал Исам Захредин). Три године је град био опкољен од стране џихадиста Исламске државе и био острво слободе у мору терора, далеко од Дамаска и слободних територија.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА