Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ СИРИЈИ: Израел ће наћи начине да уништи С-300

Бивши војни аташе САД у Русији генерал Питер Звак је изјавио да ће Израел пронаћи начин како да уништи руске ПВО системе који су постављени у Сирији.

С-300 (Фото: Министарство одбране Русије)

'’Што се тиче С-300, посебно ако њима управљају Сиријци ван контроле Русије, на крају крајева догодиће се ситуације у којима ће их Израелци уништити… Јер то је за њих од животне важности'’, рекао је генерал Звак за РИА Новости током форума '’Дијалог Форт Росс'’  у Сан Франциску.

Према његовим речима, за Израел ће бити недопустиво присуство система С-300 на југу Сирије, где су могућа дејства израелске војске против иранских снага.

Он је рекао да је присуство система С-400 у реону Хмејмима и Латакије сасвим друга ствар.

Подсећамо да је слање система С-300 на југ Сирије био одговор на рушење руског транспортног авиона Ил-20, а Москва је за то оптужила Израел, који је тада вршио ваздушне нападе у том делу Сирије.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је почетком октобра изјавио да су у Сирији инсталирана четири ПВО система С-300 и да ће за њихово коришћење бити обучена локална војска.

Генерал Звак је рекао да евентуални успех Израела у уништавању система С-300 у Сирији не може нашкодити односима Израела и Русије, јер су према његовим речима то сада сиријски системи.

Највећу изговорену претњу Асадовој војсци можете погледати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Израелски авиони против С-300: Ко ће кога?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА