Најновије

Филмови Милене Дравић у Југословенској кинотеци: Сећање на филмску диву

Поводом смрти велике српске и југословенске глумице Милене Дравић, Југословенска кинотека уводи ванредне пројекције филмова у којима је Милена остварила неке од својих незаборавних улога.

Милена Дравић (Фото: Јутјуб)

Јуче у 18 часова гледаоци су могли да погледају филм „Прекобројна“, Бранка Бауера из 1962, а у 20:30 филм „Посебан третман“, Горана Паскаљевића из 1980. године, за који је Милена награђена на филмском фестивалу у Кану.
Од 1. до 5. новембра у Кинотеци ће бити уприличена велика ретроспектива филмова у којима је Милена остварила незаборавне улоге, међу којима су: „Врата остају отворена“, „Човек није тица“, „Хасанагиница“, „Девојка“, „Рондо“, „Није лако са мушкарцима“, „Сутјеска“ и многи други.

Све пројекције у Кинотеци, као и обилазак, у мају ове године отвореног легата Милене Дравић и Драгана Николића, су бесплатне.

Сви заинтересовани моћи ће да се упишу у књигу жалости у Југословенској кинотеци, сваког дана од 8 часова ујутру до 22 часа, до петка, 19. октобра до 22 часа. Након петка књига жалости постаће саставни део збирке легата Милене Дравић и Драгана Николића у Југословенској кинотеци.

 

Извор: www.kinoteka.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА