Најновије

ЛАВРОВ О САВЕТУ ЕВРОПЕ: Хоће да нас искључе?! Изаћи ћемо сами!

Уколико Европска унија буде захтевала да искључи Русију из Савета Европе, Москва Бриселу неће то дозволити, већ ће из те институције изаћи сама, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: mid. ru)

„Русија је у Савет Европе ушла из разлога што је та институција осигуравала општеевропско, универзално, законодавно пространство. Они који то подривају нелегитимним средствима лишавањем права руској делегацији у односу на представнике других земаља – знају због чега то раде. Ако буду захтевали да нас икључе, нећемо им омогућити ту радост, сами ћемо отићи“, рекао је Лавров у интервјуу за „Јуроњуз“.

Лавров је додао и да је неприхватљиво да се једна таква организација урушава искључиво зарад задовољавања амбиција одређених политичара који седе у неколико европских престоница.

„Не мислим да је учешће руске делегације у Савету Европе важније за Русију него за саму Европу“, закључио је.

О Скрипаљу

Москва се залаже за решавање проблема по питању тровања бившег руског агента Сергеја Скрпаља правним методима. Међутим, све што је Запад рекао о том питању личи на гротеску, рекао је Лавров.

„Русију оптужују да је са највећом вероватноћом уплетена у овај инцидент, као и у дешавања у Каталонији, па и у друге случајеве, али ниједан конкретан доказ није представљен. За разлику од наших партнера, Русија је формирала правну државу и поштујемо та правила. Надамо се да ће и други та правила поштовати“, додао је.

Асад стиже у Русију?

Руско руководство позвало је председника Сирије Башара ел Асада да посети Русију, између осталог и Крим, саопштио је Лавров.

„Недавно је шеф републике Крима Сергеј Аксентов боравио у Дамаску на позив председника Сирије. Управо је он понудио Асаду да посети Русију, а самим тим и полуострво Крим“, рекао је.

Раскол достиже неслућене размере. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лавров: Русија подржава Дејтонски споразум и против је његове ревизије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА