Најновије

МИША ВАЦИЋ: Осуђујем отворену провокацију и безобразлук америчког амбасадора Скота

Лидер Српске Деснице Миша Вацић издао је саопштење у вези са поступком америчког амбасадора Кајла Скота, који је изјавио да је Косово суверена држава.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

 

Србија добро зна ко нас је нелегално бомбардовао без икаквог повода и мимо Савета безбедности Уједињених нација. И Србија и свет знају да Шиптари плаћају већ деценијама америчке конгресмене и сенаторе и зна се са колико пара су лобирали за такозвано Косово Републику. Србија зна да су САД предводиле рат против српског народа, да су заједно са УЧК и албанском регуларном војском и страним плаћеницима јуришали на српске куће, српску земљу и српске цркве. Србија зна да је нацрт за америчку базу Бондстил код Урошевца направљен још осамдесетих година. Цели свет данас после Сирије види да сте ви патрони неолибералне елите зависне од војне индустрије, да Сједињене америчке државе финансирају и стварају диктаторе и терористичке групе широм света, као што су то урадиле и на српском Косову и Метохији.

Можда је неком нормално да САД признају самозвано Косово као некакву државу и да то њихови амбасадори понављају као папагаји, али то што сте ви решили да супротно међународном праву признате територију под управом терориста као државу то је ваша срамота. То никако не значи да сте у праву, а и више од две трећине света, према броју становника и територијалној површини није признало такозвану лажну републику Косово. Они који су га признали су то урадили под вашим притиском и претњама. Све и да цели свет призна Косово, што се наравно никада неће десити, Косово је Србија и Србија никада неће да прихвати окупацију и отуђење дела територије.

Једнострано признање од стране Сједињених америчких држава је само ваше виђење ситуације нечега што сте ви финансирали, гурали и само уз помоћ бомби натурaли. Ту нема ни правде ни права. Имајући све то у виду непримерено је понашање и изјава америчког амбасадора Кајла Скота да је такозвано Косово независна држава. Скот би морао да остане у границама међународног права, узимајући у обзир да ниједна релевантна политичка међународна организација није признала независност такозваног Косова.

Ако бисмо америчке принципе које намећу нама за Косово и Метохију, применили на саме САД тада би се Америка распала на 50 држава, јер ако бисмо примењивали етнички принцип на коме Американци инсистирају, САД не би имао право ни на једну своју државу. Те државе би онда припале са пуним правом Индијанцима, Мексиканцима, Афроамериканцима, Кинезима, Индијцима, Италијанима, Ирцима и Кореанцима који сада етнички чине преко 70% Америке. Па и Срби у Илиноису би чак, по том принципу, имали право на своју државу у Северној Америци.

Скот би требао да зна да Трамп у Амерци исправља грешке Клинтонове адмнистрације на плану унутрашње политике и Скот као оставштина либералног чиновништва Хиларине администрације треба да буде свестан да ће Трамп ускоро почети са променама и на спољнополитичком курсу.”, изјавио је председник Српске деснице Миша Вацић.

Како је још једна држава повукла признање Косова, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако Нишлије дочекују Скота

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА