Најновије

АМЕРИКАНЦИ РАЗОТКРИВЕНИ: Небензја рекао који су мотиви њиховог присуства у Сирији

Борба против тероризма је само изговор за проналажење коалиције коју предводе САД у Сирији, рекао је стални представник Русије у Уједињеним нацијама, Василиј Небензја, на седници Савета безбедности УН о Сирији.

Небензја (Фото: ЈРИА Новости)

"Представник Сједињених Држава се пита о мотивима руског присуства и акција у Сирији - ја одговорам: Русија је у Сирији на позив њене легитимне владе, а циљ је помагање Сирији у борби против међународног тероризма. Немамо других циљева и мотива. Питање је, по којој су основи Сједињене Државе у Сирији и који су ваши мотиви - борба против тероризма или стварање квази државних субјеката на територији суверене земље и одскочне даске за неке будуће акције у региону?", рекао је Небензја на седници Савета безбедности УН о ситуацији у Сирији.

"Војне базе се стварају и проширују у Сирији, на североистоку Сирије. На левој обали Еуфрата, насилно се прекраја демографски састав, борба са преосталим изолованим упориштима ДАЕШ-а не иде добро ни лоше, као да није постављен задатак да се коначно победе терористи“, описао је ситуацију Небензја.

"Ова неизвесност само потврђује наше дуготрајне сумње да је борба против тероризма само изговор за одржавање војног присуства у Сирији", додао је он.

Kуда су отишли Бели шлемови, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Небензја најављује провокације терориста против Дамаска

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА