Најновије

Вулин: Азиланти постају велики проблем - издржаћемо још пар недеља!

БЕОГРАД – Србија је у мају ове године примила више од 8.000 захтева за азил, што је у односу на прошлу годину повећање за више од 70 одсто, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и оценио да је то „сеоба народа”.
Вулин (Фото: Јутјуб)

Вулин (Фото: Јутјуб)

„Ово није економски и није политички проблем, ово је сеоба народа”, рекао је Вулин на партнерском састанку са УНХЦР посвећеном проблему миграната и избеглица, на коме је изнео податак да је Србија јутрос издала 626 потврда за тражиоце азила у Прихватном центру у Прешеву. Прецизирао је да Србија има близу 60.000 људи који су изразили намеру за тражење азила. Вулин је поручио да проблем миграната није настао у Србији и да у Србији не може ни бити решен, те да је Србији потребна помоћ - у храни, лековима, у смислу повећања броја лекара, преводилаца, а више од свега да се направи план и стратегија шта сутра. Вулин је казао да ће Србија моћи да одговори повећању броја азиланата у наредним данима и недељама, али да је све теже, јер је све више људи који траже храну и лекове. „У питању су недеље, од представника међународне заједнице очекујемо да ће брзо реаговати”, навео је Вулин, уз напомену да ниједно лице које затражи помоћ у Србији неће остати без помоћи, медицинске неге, хране.
Прочитајте још:Хамонд: Разочарани смо због руског ветаЦИРКУС У СРЕБРЕНИЦИ: Обама шаље Клинтона и Олбрајтову у Поточаре (ВИДЕО)
„Можемо да се носимо са овим проблемом, али не можемо без општег политичког договора. То је оно што ми тражимо. Ми у исто време имамо захтеве да херметички затворимо своје границе, а са друге стране да омогућимо свакој избеглици да добије простор на територији Србије”, рекао је Вулин, наводећи да се Србија са тим проблемом носи на најбољи могући начин. Додао је да је повећан и број малолетних тражиоца азила, а да има и оних који долазе без пратње родитеља, па се запитао како је могуће да су они тек примећени у Србији, а у међувремену су прошли неколико земаља ЕУ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА