Најновије

Клупко се полако одмотава? Борис Тадић саслушан због убиства гардиста, испливале нове информације

Бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић саслушан је по налогу Тужилаштва у СБПОК у вези са убиством двојице гардиста Дражена Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића 2004. године у Топчидеру.

Тадић (Фото: Јутјуб)

Тадић, који је у време убиства гардиста већ био председник Србије и врховних комадант, је позван да да изјаву поводом овог случаја око кога су испредане многе контроверзе годинама уназад.

Наиме, према сазнањима Републике, које је потврдио и адвокат породица убијених гардиста, бивши официр Војске Србије на саслушању у тужилаштву изјавио да су гардисти убијени због 1,5 тона кокаина сакривеног у касарни.

- Наводно, све је кренуло у Зрењанину. Један од главешина безбедносних служби за тај округ пратио је криминалну групу која се бавила трговином дроге и шверцовала наркотике ка Мађарској, а највероватније и даље у ЕУ. Тада је дошао до сазнања да се међу дилерима налазе и деца појединих официра, али и да је група повезана са одређеним људима који су у то време били активни у Војсци. Према сазнањима тог дебеовца, штек за дрогу било је управо војно подземно склониште Караш на Топчидеру! - рекао је тада  саговорник.

Управо с обзиром на постојање нових околности у овом случају, Тадић је и позван на саслушање у СБПОК.

Уосталом, Тадић је и сам потврдио да је позван да да изјаву поводом смрти гардиста.

И Јеремић "певао" у полицији

Подсетимо, и лидер Народне странке Вук Јеремић својевремено је дао изјаву у полицији у вези са злочином, с обзиром на то да је пре војних званичника, конкретно тадашњег начелника Генералштаба Бранимира Крге, знао да је у касарни дошло до погибије двојице гардиста.

Клинтону одобрили безобразно велику цифру за рушење Милошевића и подршку ДОС-у. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: republika.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борис Тадић о односима Хрватске и Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА