Најновије

ПУТИН ШАЉЕ МОЋНО ОРУЖЈЕ СРБИМА! Стиже нам убица хеликоптера "апача" и авиона А-10! (ВИДЕО)

Војска Србије добиће руски ПВО ракетни систем "панцир С1" у другој половини идуће године, чиме ћемо постати једина земља у овом делу Европе која ће имати тако моћно оружје.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

У истом периоду у Србију би требало да стигну и хеликоптери Ми-17 и Ми-35, а војни експерти оцењују да ће набавка нових хеликоптера бити велики технички скок борбене готовости нашег ваздухопловства. Такође, до краја идуће године очекује се да ће Војска Србије добити и модернизоване тенкове Т-72 и модернизована оклопна возила БРДМ-2, које Руска Федерација поклања Србији.



Влада Србије је већ одвојила новац за “панцир”, који ћемо набавити по најповољнијим могућим условима. Реч је о систему које је руски председник Владимир Путин препоручио председнику Србије Александру Вучићу током војне параде на Црвеном тргу у мају ове године, а које војни експерти и медији називају убицом “апача” и авиона А-10.



Хибридни противавионски систем “панцир С1”, који укључује противавионске пројектиле и противавионске топове, створен је како би се пружила директна подршка трупама на терену, али и противавионским системима великог домета као што су С-300 и С-400. Реч је о могућном систему за одбрану од авиона, хеликоптера, крстарећих ракета и беспилотних летелица. Руска армија је “панцире” распоредила у Сирији, где су се одлично показали у борбеним условима, одбијајући неколико масовних напада беспилотних летелица на руску базу Хмејмим. Српске власти су више пута поновиле да Србија набавља оружје да би ојачала своју одбрану.

Алармантно стање на Косову. Погледајте ОВДЕ шта се тамо дешава.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА