Најновије

ШЕШЕЉ ПОНИЗИО "ВОЈСКУ КОСОВА": Војвода оплео по албанској представи, али то није све...

Председник СРС Војислав Шешељ сматра да формирање такозване војске Косова неће престављати опасност за војску Србије.

Шешељ (Фото: СРС)

- Та њихова "војска" никада неће бити озбиљна војна снага и она за нашу војску није нека велика опасност, али је опасност за Србе на Косову и Метохији у случају изненадног напада, а пре него што би наша војска интервенисала (ако би уопште интервенисала) - упозорава Шешељ.

Лидер радикала сматра да постоје две линије америчке политике на Косову и Метохији и на Балкану, а нада се победи Трампових републиканаца на изборима за Когрес САД. 

- То је одлука која је донесена на противправан начин и она ће додатно заоштрити односе између Срба и Албанаца.  Она ће стварати нове опасности од конфронтације, а мислим да се Албанци не би усудили да то ураде да нису добили дискретну подршку од Запада. Ми смо сада у ситуацији да имамо две линије америчке политике на Косову и Метохији и Балкану. Која ће од те две линије да превагне видећемо на предстојећим изборима за амерички Конгрес, али још увек остаци "клинтоновске варијанте" чине своје и подстичу албанце на зло - напомиње Шешељ.

Божидар Спасић, бивши шеф специјалног тима Службе државне безбедности сматра да се ради о пропагандном потезу албански политичара из јужне српске покрајине. 

- Претварање полицијских органа у војне органе не значи ништа. Војска је нешто сасвим друго. Никада у историји и пракси формирање полиције у војску није давало добре резултате, тако да ни од ове војске наша земља не треба да безбедоносно зазире. Овде се ради о пропагандном ефекту да би се могло рећи да "они имају војску". Изгубиће се и смисао РОСУ и поквариће се њихов ионако лош квалитет. Та "војска" ће се претворити у један тром војни апарат који неће одговарати тако малом подручју и она неће моћи да се супростави апсолутно никоме. Формирање те војске ће много и финансијски коштати јадне Албанце и Србе са КиМ – објашњава Спасић.

Спасић је подсетио и да се ради о новом кршењу Резолуције УН 1244.

Очигледно је да албанска представа за њихово јавно мњење и шминкање њихове "независности" за њихове менторе неће имати прави ефекат, али то не значи да Србија не треба политички и дипломатски да реагује на нову провокацију албанске стране која, очигледно, не жели дијалог и компромис. 

Ментори косовских Албанаца на Косову и Метохији најбоље знају колико је та лажна држава у ствари "(не)зависна" од њих, а и сиромашни Албанци из јужне српске аутономне покрајине мораће скупо да плате ову политички провокацију њихових политичких лидера.

Више од 5.000 Срба биће на потерницама, ако у Интерпол буде примљена лажна држава Косово! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА