Најновије

БРУКА ВОЈСКЕ СЛОВЕНИЈЕ: Војници заспали у хотелу, а када су се вратили у камион сачекао их је невиђени шок!

Два припадника Словеначке војске довезла су почетком октобра камион са десет хиљада комада муниције и непознатом војном опремом у Лајпциг.

Словеначка војска (Фото: Јутјуб)

Према плану, муницију је требало да донесу на тамошњи аеродром 3. октобра, један сат пре полетања авиона за Мали где су стационирани словеначки војници којима је та муниција била намењена. Али, двојица војника су пут од 830 километара прошла пребрзо па су се нашли у проблему - где се сместити, где преспавати и дочекати сутрашњи лет.

Вероватно након консултација са надређеним официром донета је најлогичнија одлука: оставити камион са десет хиљада комада метака на паркингу хотела најближег аеродрому и узети хотелску собу.

Војници су узели собу са погледом на паркинг и камион, а са времена на време планирали су и да обилазе камион.

Али, приликом једног обиласка камиона, 3. октобра рано ујутро уследио је прави шок. Војник је приметио да је церада камиона пресечена. Пребројавањем сандука утврдио је да недостаје 1.000 комада метака калибра 5,56 милиметара и 1.000 комада метака калибра 9 милиметара. Дакле, муниција за аутоматску пушку и пиштољ. Војници су тада узбунили немачку полицију и своје надређене.

- Овај је догађај за словеначку војску недопустив. У Главном штабу словеначке војске смо огорчени јер се тако нешто професионалној војсци као што је словеначка не сме догодити. Покренули смо детаљну истрагу, два војника и њихов надређени су суспендовани, рекао је новинарима ПР војске Симон Корез.

Овај случај узбунио је и немачке власти пошто је украдена роба веома тражена на црном тржишту.

Прочитајте ОВДЕ шта пише у документима о косовској војсци који су јуче усвојени.

Извор: Jutarnji. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте најновији спот о словеначкој војсци.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА