Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА ПОКИДАЛА ЏИХАДИСТЕ НА ВУЛКАНУ: Исламска држава покушала да злоупотреби прекид ватре! (МАПА/ВИДЕО)

Сиријска војска је спровела операцију чишћења у јужној Сирији против Исламске државе након што је започела велике војне операције на том подручју овог лета.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Сиријска војска је наставила артиљеријско бомбардовање терористичких положаја на подручју Ал-Сафе, брдовитог региона близу локалног вулканског платоа у провинцији Ас-Сувејда у Сирији. Један сиријски војни извор је објаснио да су се борбе наставиле након прекида примирја од стране ИД који би водио предаји милитаната.

Терористи који су заузели Ал-Сафу пристали су на прекид ватре, рекавши да ће предати своје оружје након што су потпуно опкољени сиријским трупама. Међутим, ни 24 сата није прошло, џихадисти су напали војску, а напад је био успешан по САА јер је убијено и рањено више десетина терориста.

Сиријска команда је одлучила да настави са масовним бомбардовањем остатака ИД у региону, артиљеријом, ракетним системима и ваздушним ударима. Крајњи циљ је да потпуно уништи терористе пре почетка сиријске кишне сезоне, која увек почиње у новембру. Сиријска војска је почела да чисти пустињу Ас-Сувејда крајем јула, након великог напада на град Сувејда и околину после чега је било на стотине мртвих и рањених цивила и војника. Од тада, војска је очистила око 3.000 квадратних километара територије, док су остали џихадисти опкољени у Ал-Сафи. Снабдевање милитаната је прекинуто почетком октобра.

Сиријска војска ускоро покреће велику офанзиву на провинцију Идлиб. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Појачање сиријским снагама у бици за Ал Сафу непрестано пристиже како би се Исламска држава једном за свагда уништила на том простору јужне Сирије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА