Најновије

"ЈА ТАРЗАН": Погледајте како Александар Вулин говори енглески (ВИДЕО)

Министар одбране Александар Вулин говорио је на Међународном Сјангшан безбедносном форуму у Кини, на невештом енгелском језику, о НАТО бомбардовању, Косову, међународном праву...

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Његово обраћање у коме је, осим рогобатног изговора, начинио и неколико очигледних грешака, није прошло неопажено на друштвеним мрежама, где су његово обраћање упоредили са "тарзанским енглеским", али и говором индијанских поглавица у америчким филмовима.

"Врили", "Хев бонбардмент", "Чаленџ" - само су неки од израза које је, у свом обраћању на безбедносном форуму у Кини, изговорио нетачно. Читав говор пратила је и сликовита гестикулација, по којој је Вулин и иначе познат широј јавности.

У снимку погледајте како је изгледао говор који је запалио друштвене мреже:

Иначе, Вулин је на форуму у Пекингу изјавио је да је већина безбедносних претњи које данас погађају Европу последица униполарног света "коме је сила сама себи оправдање, што је довело до смрти међународног права".

Он је оценио да је "међународно право умрло" након што је НАТО бомбардовао Србију без одлуке Савета безбедности Уједињених нација, као и да Косово не треба да буде примљено у Интерпол због међународне безбедности.

"Како би Интерпол могао да сачува свој углед ако податке о наркодилерима буде делио са Приштином одакле долазе најмоћнији нарко кланови? Сви ви који сте признали Косово, као последицу силе, размислите још једном, јер све оно што је урађено мојој земљи, може бити урађено и вама. Када сила постане закон никада нећете знати када ће се применити и на вас", рекао је Вулин.

Сјангшан форуму у Пекингу одржава се на највишем нивоу безбедносних и одбрамбених институција, а покренуо га је Кинески савез војних наука (ЦАМС) 2006. године као платформу за дијалог о азијско-пацифичкој безбедности.

Прочитајте ОВДЕ шта стоји иза шок изјаве посланика Бундестага.

Извор: Блиц
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА