Најновије

ЈАПАНСКИ НОВИНАР ПРОШАО КРОЗ ПАКАО У РАЉАМА ЏИХАДИСТА! Језива исповест о три године ужаса које никада неће заборавити! (ВИДЕО)

Јапански новинар Јумпеи Јасуда недавно је ослобођен од стране џихадиста који су га држали у заточеништву 40 месеци у северној Сирији.

Јапански новинар Јумпеи Јасуда (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за јапански ТВ НХК, Јасуда је рекао да је био затворен у малој ћелији и да су га више пута мучили, додајући да му нису дозволили да се тушира ​​дуже од осам месеци у једном тренутку.

- Пролазили су дани, па сам помислио да више никад нећу моћи да се вратим кући, та мисао ми се дубоко урезала у главу и временом ми је отежавала да се контролишем - изјавио је Јасуда за телевизију НХК.


Јапански новинар је изјавио да су га заробили џихадисти "Џабхат Ал-Нусре" (тренутно Хаџат Тахрир Ал-Шам) након што је ушао у северну Сирију из Турске пре више од три године. Јасуда је рекао да су га милитанти Ал-Нусре потом предали Туркестанској исламској партији (ТИП) на северозападу Идлиба пре него што је био пребациван на неколико различитих локација.



Катар је раније ове недеље обавестио Токио да је један јапански држављанин ослобођен од џихадиста, додајући да је био на путу до аеродрома у турском граду Антакја. И Катар и Јапан су негирали плаћање било какве откупнине џихадистичкој групи.

Амери и Курди спремају велики напад у Деир ез Зору. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Џихадисти Ал Каиде и заробљени јапански новинар Јумпеи Јасуда

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА