Најновије

СЛАВИША РИСТИЋ: Вучић са СНС батинашима и криминалцима застрашује народ на Косову!(ВИДЕО)

Славиша Ристић, народни посланик и председник Народног покрета „Отаџбина”, који окупља Србе на Косову и Метохији, био је гост медијске куће „Центар”.

Славиша Ристић (Фото: Јутјуб)

Тема емисије је била како српска опозиција (пре свега Савез за Србију) може да се супротстави издаји Косова од стране СНС-СПС режима којег предводе Александар Вучић, Ана Брнабић и Ивица Дачић. У емисији се говорило и како опозиција може да се избори за фер и поштене услове у вези парламентарних и председничких избора, о режимским нападима на црквене великодостојнике, о томе како српска мафија влада северним Косовом као представници Александра Вучића на КиМ, о томе како се краду избори на Космету и албанској опозицији, као и у о руској, кинеској и западној политици према Србији и косовском питању.

„Патријарх Иринеј је искористио прилику у интервјуу за „Вечерње новости” да понови реченицу у којој напомиње да се ‘Вучић као лав бори за Косово и Метохију’, понављајући, у том истом интервјуу, исто тако и јасно ставове Синода у којима се каже да нема преговара у вези поделе КиМ и разграничења Србије и Космета, пошто је потпуно јасно да је Космет територија јужне српске државе и родно место Српске православне Цркве. Међутим, чињеница је да је та поновљена изјава, по мом дубоком уверењу, направила штету. Нек ми опрости Бог што на такав начин то морам да кажем али та изјава збуњује јавност, стиче се утисак да заиста СПЦ, и пре свега патријарх Иринеј, подржавају Вучића у очигледној издаји Косова и Метохије. Не може се рећи ‘да се Вучић бори као лав за КиМ’, и за живот Срба на простору Косова и Метохије, или за нашу Цркву на простору јужне српске покрајине, уколико он последњих месеци, а тога смо сви свесни, јавно изнео шта је његов став по питању Космета – да треба да се одрекнемо митова, да погледамо, како он каже’ реалности и истини у очи’, да више нису наши Качаник и друга косовска места, те да је потребно зато урадити неку врсту разграничења са Косовом ради разграничења са Албанцима, односно да се направи нова српско-албанска граница у договору са Хашимом Тачијем”, истакао је Ристић у емисији.

- Медијска цензура је нарочито изражена на Косову, оно што могу да чују на режимским ТВ станицама, али и на ТВ Мост са седиштом у Звечану. Новинари су бивши РТС-овци који примају плате од државе Србије, требало би да се понашају као део националне куће, али су сервис СНС они су преносили спот са метом на Ивановићу. Поред такве блокаде људима је потпуно јасно о чему се ради, па и кад је у питању напад на владику Теодосија и игумана Саву из Дечана. Народ то види али ћути, исти народ који је био спреман пре доласка СНС да се искрено бори за тај простор. Данас ћуте застрашени због невероватне присиле која се врши. Уплашени су за сопствену безбедност не са албанске стране већ од криминалаца инструираних од власти у Београду. Сви знају ко су ти људи то зна и Вучић, рекао је Ристић.

А шта је још причао погледајте.

Прочитајте ОВДЕ шта је рекла Милена Ивановић о нападима на њу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА