Најновије

ЦАНЕ ОБЈАСНИО: Рокали су нас осиромашеним уранијумом са слашћу! Као да је неко изврнуо пикслу над нама (ВИДЕО)

Гост емисије "Интервју" на каналу "Балкан-инфо" био је Зоран Костић Цане, фронтмен Партибрејкерса, који је рекао да 1999. годину не смемо да заборавимо

Зоран Костић Цане (Фото: Јутјуб)

Говорећи о равнодушности људи, Цане каже да "већ 30 година живимо под великим притиском и да смо издеформисани људи".

- Ми смо изгубили своје границе. Нама је дато нешто што је тешко издржати, а да не пукнеш. Видиш колико има болести, колико има болесне деце. Онда се запиташ које све варијације владају у нашем друштву. Ми смо примитивно, сиромашно, сељоберско друштво. Тако су нас направили, тако су истерали све оно што смо ми хтели да се не види код нас. Да се не види, тако што би веровали да смо одистински доживели промену. Заустављени смо. Имали смо квалификацију да то развијемо. Доживели смо за јако мало времена пуно историје нашег народа. До 1999. године, коју не смемо никако да заборавимо, где смо ми били само на нивоу покретних мета, а неко нас је са слашћу рокао однекуд, а онда на крају, врхунац бешчашћа, бацили су осиромашени уранијум, 15 тона. Значи, бацили су по теби, онако на крају, као да су изврнули пикслу. Они чикови би били касетне бомбе, а пепео би био уранијум - рекао је Цане.

Тај део на видео-снимку можете погледати од 33. минута. 

Он је упозорио да "ако ми не поштујемо наше жртве и наше ране, оне за другога и не постоје", а да "штрока света код нас најбоље света". 

- Ми све најбрже примамо. Да ли је то фотошоп или пластична операција, да ли је то да ћемо сад сви да будемо гејеви, да ли је то да ћемо ми да будемо намерно глупи, да бисмо имали своје место у друштву, које ћемо имати тако што ћемо дозволити "глупост на сопствени рачун" - рекао је Цане. 

Шта Бранко Павловић каже о ослобађању Космета сазнајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА