Најновије

Вучић о скандалу на ХРТ: Нећу дозволити унижавање наших жртава!

Председник Србије Александар Вучић данас је рекао да ће Србија увек поштовати туђе жртве, али да неће дозволити да неко унижава Србију и не поштује њене жртве.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Жао ми је људи који своју славу покушавају да стекну на криминализацији и негацију страшних злочина над Србима, пре свега у Другом свестком рату - рекао је Вучић поводом скандала на ХРТ-у са представљањем књиге на којој су и он и политички лидер Срба у Хрватској Милорад Пуповац "сврстани" у промотере континуиране "терористичке" политике Србије.

- Почаствован сам што сам у друштву Александра Карађорђевића, а верујем да ни Пуповцу не смета што га пореде са Прибићевићем - рекао је Вучић одговарајући на питања новинара на обележавању страначке славе. Како је рекао, за нас је важно да не шаљемо такве поруке, и поновио да Србија поштује све туђе жртве, и хрватске, и бошњачке и албанске, али да не дамо да унижавају Србију. На тако нешто, додао је, увек ћемо реаговати, али не "виком и дреком", већ истином, чињеницама и на миран начин. Приметио је и да последњих дана бивши министар спољних послова Хрватске Давор Иво Штир указује на "нарастајућу снагу" Србије и да то Хрватска мора да узме у обзир и да поведе рачуна како Србија не би још више ојачала.

- Србија јача и снажи због напретка економије. Србија је независна земља, сама доноси одлуке, оне се не доносе ни у некој амбасади, нити у било којем иностраном центру моћи. Није лако изградити позицију независне државе у 21. веку, посебно када је у питању држава са седам милиона становника, територијално невелика, и без значајних рудних богатстава - рекао је Вучић.

Додао је да је то што њега вређају ситница, а на тенденцију и покушаје да се умање српске жртве одговорићемо из научног, културолошког и сваког другог угла.

- На нама је да градимо најближе односе са свима, али нећемо да дозволимо ниподаштавање српских жртава и унижавање Србије, а славићемо наше победе - рекао је српски председник.

Подсетио је и да ће грађани 9, 10. и 11. новембра да виде моћнију Србију, и то 30, 40 пута више, а догодине и 150 пута више моћну, него што је била пре пет година у смислу војне опреме и наоружања.

Вучић рекао Русима да неће против Меркелове. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић у посети Загребу и добацивање Миро Буља

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА