Најновије

ЖЕСТОКА ОСВЕТА! НЕМИЛОСРДАН НАПАД НА ПОЈАС ГАЗЕ: Израелске снаге уништиле чак 80 стратешких положаја Хамаса! (ВИДЕО)

Израелска војска је у суботу изјавила да је погодила две радионице за израду оружја, пет база, камп за обуку, улаз у подземни тунел и посматрачко место поред осталих Хамасових циљева у појасу Газе.

Израелски војни пилот (Фото: Јутјуб)

- Као одговор на акције палестинског покрета Хамаса, десетине борбених авиона, хеликоптера и других авиона Израелских снага одбране спровеле су снажне ноћне нападе на око 80 Хамасових положаја у појасу Газе - саопштено је из ИДФ-а.

ИДФ су у суботу саопштиле да су започели ваздушне ударе против мета у појасу Газе као одговор на недавно гранатирање са овог подручја. Као одговор на ракете испаљене из Газе ка Израелу током последњих 2,5 сата, ловци ИДФ-а и хеликоптери за напад почели су ударе на циљеве терориста у Гази. Велики број мета је погођен у Гази - написано је у саопштењу ИДФ на Твитеру.

ИДФ је у петак јавио да је на територију Израела испаљено 12 ракета из Газе. Ракетно упозорење издато је у граду Сдерот и околини Шара Ха Негева, који се налазе близу границе палестинске енклаве. Израелска војска је на Твитеру написала да су ракете њих од 8 до 14 испаљене из Газе успешно пресретнуте од стране војника који управљају системом противваздушне одбране. Раније у суботу ИДФ је саопштио да је у току ноћи регистровао 30 ракетних напада из Газе.

Војска је саопштила да је њихов начелник генералштаба Гади Ајзенкот одржао састанак са високим званичницима војске и безбедности о мерама за одговор на недавно гранатирање из Газе.

Напад из палестинске енклаве и ваздушни удари од стране Израела представљају један од вишеструких случајева ескалације између две стране која се десила ове године. Претходна размена напада догодила се у четвртак када је ИДФ јавио да је регистровао лансирање пројектила из Газе и пресрео га системом Гвоздене куполе.

Тензије између Израелаца и Палестинаца у Гази појавиле су се током одржавања Великог марша повратка, који је почео 30. марта. Израелска страна употребљава смртоносно наоружање за сузбијање протеста наводећи безбедносне проблеме и кривицу Хамаса за ескалацију.

Деценијама, Израел је у сукобу са Палестинцима који траже дипломатско признање своје независне државе на територијама Западне обале, укључујући Источни Јерусалим, који је делимично окупиран од стране Израела, као и Газе. Израелска влада одбија да призна Палестину као независни политички и дипломатски ентитет и наставља да гради насеља у окупираним областима, упркос примедбама Уједињених нација.

Киша је поплавила Бејрут, главни град Либана. Погледајте ОВДЕ чега се сетио један становник овог града.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Један од ранијих напада израелских снага на Хамас у појасу Газе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА