Најновије

КРЕНУЛИ ИСТИМ ПУТЕМ КАО КРИМ И ДОНБАС: Мађарска ''специјална операција'' на западу Украјине

Кијев се готово помирио да Закарпатска област може да пође путем независности или припајања другој земљи, као што су учиниле републике Донбаса и Крим.

Мађарска застава (Фото: Pixabay)

Украјински министар за питања тзв. привремено окупираних територија је за украјинску штампу прокоментарисао ситуацију и граду Берегово у Закарпатској области, где су становништву подељени мађарски пасоши. Он је рекао да би на месту украјинског министра спољних послова Павела Климкина одмах протерао мађарског конзула из Берегова и да га не би оставио ту надајући се да ће мађарски шеф дипломатије Сијарто променити став.

'’Било је апсолутно јасно какав је то став и никаквих дискусија ускоро неће бити, јер мађарско руководство искључиво заступа проруску став. То је била специјална операција. Само ширење видео снимака је довело до наше реакције на безобразлук који ми ћутке посматрамо већ 15 година. Сматрам да је то недопустиво и да Украјина мора да реагује жешће и да никоме недопусти да крши законе наше земље'’, рекао је Тука.

Он је нагласио да је Закарпатје, Доњецк и Крим увек сматрао регионима који су дати на откуп локалним елитама у замену за лојалност централној власти.

'’Две територије смо ми фактички изгубили. Закарпатје још нисмо, али се апсолутно слажем са тиме да ми губимо оне територије где није било политике централне власти'’, изјавио је он.

Таква изјава украјинског министра се може тумачити као признање да Закарпатска област полако одлази од кијевске централне власти и формира сопствену независну власт, као нпр. републике Донбаса.

Ко се осим Америке спрема за рат, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Украјинска војска се креће према Закарпатју

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА