Најновије

ПАЛМА: Бићу министар у новој влади

Лидер Јединствене Србије и председник Скупштине општине Јагодина Драган Марковић Палма каже да ће ако после наредних избора, редовних или ванредних, стигне понуда, прихватити да будем министар.

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

"Ако требам новој влади прихватићу да будем министар", рекао је он за "Курир" и додао да није политичар опште праксе али да се разуме у све.

Казао је и да је раније одбио Вучићеву понуду за министарску функцију и да је показао да му не треба функција да би радио за Србију.

Оценио је да је сарадња ЈС и СПС добра и да нема разлога да се она не настави. Та коалиција је, како каже, увек спремна за ванредне изборе.

"То што досад ми нисмо тражили министарска места не значи да смо љубоморни на СПС и Дачића што они имају министре. После следећих избора можда се деси да и ЈС има неког министра", рекао је Марковић.

На питање да ли мисли да је погрешио што није подржао избор Ане Брнабић за премијерку пре скоро годину и по дана, он каже да се његово мишљење није променило.

Упитан како оцењује рад премијерке, Марковић каже да се не бави њеним радом и да је влада колективни орган.

"Ценим Вучићев рад. Вучић даје идеје, обезбеђује средства, прави међународне контакте, захваљујући њему углед Србије је побољшан", навео је он.

Марковић каже и да решење проблема Косова види онако како то раде Вучић и Дачић.

"Све смо пробали, али важно је да не желимо да дамо све, а ништа да не добијемо. Јесмо за компромисно решење, али не да се призна независност КиМ", истакао је он.

Каже и да није неки оптимиста да ће се решење косовског чвора решити у скорије време.

"Кад би сада питали Вучића и Дачића шта, ни они не знају више шта, зато што су преварени. Чекамо неко време да та међународна заједница једном схвати да је Србија испунила све међународне обавезе и да каже косовским Албанцима да морају да поштују и испуне оно што су потписали у Бриселском споразуму", рекао је он.

Због чега нам се цео свет смеје, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Палма показао јавности пилеће ногице

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА