Најновије

СИРИЈСКИ НАРОД НА ГОЛАНУ УСТАО ПРОТИВ ИЗРАЕЛА: Вапе за домовином и зову сиријску војску да их ослободи!

Сиријски становници на окупираној Голанској висоравни одбацили су најновије изборе Израела, известила је Сиријска новинска агенција САНА.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Према извештају САНА, Сиријци на Голанској висоравни одбацили су захтев Израела за учешће на изборима на локалном нивоу. Велики број Сиријаца у суботу је изашао на улице градова на Голану у знак протеста против израелских избора који се одржавају овог месеца.

- Они су изразили поштовање њиховог сиријског националног идентитета и одбацили овај опасан преседан, потврдивши да ће ослободити Голан од окупатора без обзира колико је потребно да се то учини - јавља агенција САНА.



Сиријац Хамад Сабра рекао је да Сиријци на Голану одбацују такве изборе, додајући да "су они Сиријци и да припадају домовини Сирији и како не прихватају те изборе јер их сматрају наметнутим".

Са друге стране, Сиријац Хаел Масуд је рекао: – Оно што се назива избори локалних власти које израелске власти желе одржати је опасан пројекат и ми потврђујемо да ћемо остати сиријски Арапи на окупираном сиријском Голану којег ће ослободити Сиријска арапска војска пре или касније. 

Израел је започео окупацију Голанске висоравни током Шестодневног рата 1967. Они настављају да контролишу овај регион, упркос формалном одбацивању међународне заједнице да Израел контролише то подручје.

Исламска држава жестоко ударила на Курде на истоку Сирије. Погледајте ОВДЕ какав хаос су им направили.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Друзи на Голанској висоравни траже долазак сиријских снага

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА