Најновије

КАКО СТАРИТЕ, СТАРИ И ВАША "АЛАТКА": Ево шта ће се десити са вашим пенисом када пређете 30-у годину!

Ожењени или не, самци или у вези, здрав или нездрав, ваш полни орган ће се са годинама мењати и биће доста другачији у односу на то какав је био у младости. И неће моћи више да "испаљује попут пушке" као некад.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Оно што се прво дешава јесте да се пенису губи она препознатљива ружичаста боја. После 35. године он је блеђи, јер је мањи доток крви. Промена боје, код неких је праћена и губљењем стидних длачица.

Мушкарци се годинама дебљају, што за доњи део тела није случај, напротив - ваш пенис губи на обиму и дужини. Један од разлога зашто долази до тога јесте таложење масних материја (плакова) у сићушним артеријама пениса, што такође успорава доток крви до мушког полног органа. Процес је познат као атеросклероза, који се такође јавља приликом зачепљења унутар коронарне артерије (чији је исход у овом случају срчани удар).

Како губите боју, дебљину и обим, ваш пенис више није тако усправан као у младости. Незгодне ситуације током секса или ерекције, као и неспретно облачење, доводе до мањег оштећења ткива пениса. Услед лоше акумулације крви, он се криви у ерекцији. То стање закривљености се зове Пејронијева болест, јављајући се у средњој доби. Праћена је благим млитавим обликом и болном ерекцијом.

Како старите, ниво тестостерона у вашем организму се знатно смањује, тако да је ерекција слабија и потребно је више времена за достизање оргазма. Достижући пету деценију живота, количина сперме се смањује и губи квалитет и волумен. Повећана простата слаби проток урина и то може довести до других компликација.

Бројна истраживања су показала да пенис током времена постаје мање осетљив. Али, они напомињу и да све ове промене не морају уништити ваш сексуални живот.

Једна студија је показала да слабљење ерекције или либида не умањује значајно и сексуални ужитак. За вас је најважније да генерално можете уживати у сексуалном односу и да задовољавате лепшу половину.

Док то можете, свака жена ће се осећати задовољно и срећно. У случају да вам је веома битна издржљивост  "вашег другара", увек можете посегнути за вештачким стимулансима за ерекцију. Али, природа је природа и другачији је ужитак.

Шта никад не смете да радите у сексу прочитајте ОВДЕ.

Извор: menshealth. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Секс Анђеле Вештице и Ђексона

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА