Најновије

Недељко Ћорић, председник бијељинског одбора СНСД: Победа је једина опција

Убеђен сам да ћемо на овим изборима победити. У то немам никакву сумњу. Ту не остављам никакву другу могућност. Грађани Бијељине су имали и више него довољно прилике да се увере да локална власт не испуњава њихова очекивања.

Недељко Ћорић (Фото: Јутјуб)

То за "ЕуроБлиц", пун оптимизма, прича Недељко Ћорић, први човек градског одбора СНСД у Бијељини и директор "Електро Бијељине".

Да ли ће Семберија коначно добити министра у новој Влади РС?

- Мени и мом тиму у Бијељини, а верујем и читавом СНСД, битан је бољи живот људи. Више инвестиција, веће плате, да се створе услови за младе, који онда не би морали да иду из Бијељине. И ова изборна кампања је прилика да то објаснимо грађанима и знам да ћемо успети у томе. А о функцијама ћемо причати након избора. Сигуран сам да кад направимо добар резултат може да се размишља да и ми из Семберије дамо кандидате за нове министре у Влади.

Милорад Додик, први човек СНСД, сигурно је прво лице кампање, не само ваше странке већ и читавог предизборног процеса. Какав је ваш однос са њим?

- Одличан. Беспрекоран. Додик је човек који је мени дао шансу и ја се трудим да је оправдам. И мислим да сам својим резултатима у "Електро Бијељини" успео да то урадим. Знам да има пуно поверење у мене и у мој тим. Подршка председника је евидентна у томе што смо обезбедили средства за уређење канала Десница, одводног Мајевичког канала и реконструкцију школа и домова културе, као и за изградњу две фискултурне сале. Плус милион и по марака за изградњу путне инфраструктуре. Милорад Додик ће, сигуран сам, бити српски члан у Председништву БиХ и то ће бити прилика да наставимо нашу фантастичну сарадњу.

Колико је влада РС уложила у Бијељину

Путна инфраструктура - 1,5 милиона КМ

Мајевички канал - 3,2 милиона евра

Канал Десница - 2,5 милиона евра

Уређење реке Јање - 2,5 милиона евра

Како стоји странка данас у Бијељини? Неки тврде да је никад јача, а зли језици кажу да постоје и различити тонови?

- Будимо озбиљни, оставимо спекулације по страни. Једино су важни резултати, а они говоре да сам само осам месеци након именовања на ову функцију освојио чак 5.357 гласова у Бијељини, што је и најбољи лични резултат од свих кандидата за одборнике на подручју града Бијељина. Најбољи одговор на такве спекулације биће наша победа на изборима.

Какав је ваш план за Бијељину? Шта ћете понудити бирачима?

- Решења проблема везаних за живот обичног човека. То сам схватио и извукао као најважнију поуку током руковођења у јавном сектору. Олакшати људима да живе и да лакше решавају своје свакодневне обавезе. Морамо да решимо горући проблем читаве Републике Српске. То су низак наталитет и одлазак младих људи. Неће бити општих места, излазимо са конкретним решењима за останак младих на овим просторима. За нас у Семберији је веома важно да сељак пољопривредник боље живи и лакше прехрањује своју породицу, јер он нас све храни.

Градоначелник Мићо Мићић од 2004. руководи градом. Како гледате на ту чињеницу?

- Ова градска власт је лоша и из године у годину је лошија. Убеђен сам да ћемо на овим изборима победити. У то немам никакву сумњу. Ту не остављам никакву другу могућност. Грађани Бијељине су имали и више него довољно прилике да се увере да ова власт не испуњава њихова очекивања. А са друге стране, погледајте само резултате у "Електро Бијељини". Исти такав модел рада бисмо применили и на градску власт. У "Електро Бијељини" смо смањили тренд дуговања и сваким даном смањујемо потраживања. У текућој години, закључно са 31. августом, фактурисали смо 69.119.769 КМ, што је значајан пораст у односу на прошлу годину, и то у износу од 2,84 одсто. Бијељини се смеше бољи дани, а они који су њом недомаћински руководили ће морати да уступе место способнијима на радост свих грађана.

Поносни на споразум са ЕБРД

Недавно је "Електро Бијељина" потписала споразум са ЕБРД?

- Веома сам поносан што су недавно  "Електро Бијељина" и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) потписали споразум о зајму вредном 15 милиона евра, чијом ће реализацијом бити достигнути европски стандарди у енергетском сектору. Ми у Бијељини смо, народски речено, повукли ногу. Сличан пројекат већ је уговорен и у фази је спровођења за "Електро Крајину", а ЕБРД је показала спремност за наставак врло успешне сарадње и на другим енергетским пројектима у Републици Српској. "Електро-Бијељина" је фирма која покушава да оствари европске трендове и поносан сам што су то препознали и у ЕБРД. Сви знате колико је у оваквим случајевима ЕБРД ригорозна и колико они са којима потписују овакве споразуме морају да буду поуздан партнер. Е такав је партнер “Електро Бијељина” и на то смо нарочито поносни. А таква ће бити и Бијељина када победимо на изборима.

Зашто Путин није желео заједничку конференцију након састанка са Вучићем прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА