Најновије

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: Да ли је Београд на води посебна држава у Србији?

Народна посланица и прва потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је да је потребно да Скупштина Србије размотри чињенице, околности и стање у коме се данас налази пројекат "Београд на води".

Санда Рашковић Ивић (Фото: Јутјуб)

Она је указала на чињеницу да након погибије двојице радника на градилишту „Београда на води“ инспекција рада није ушла на овај објекат. 
„Министар за рад и социјална питања Ђорђевић рекао је да је 'Фирма рекла све', а инспекција рада очигледно фирми верује на реч. Да ли смо дошли до тога да је Београд на води заиста екстратериторијалан у Србији и да тамо наша српска инспекција рада не може да уђе, да сними стање и види о чему се ту радило?“, рекла је Рашковић Ивић. 

Она је подсетила да је 2015. године лекс специјалисом пројекат ''Београд на води'' постао пројекат од државног значаја. 
„Нико до данас не зна зашто је овај пројекат означен као пројекат од државног значаја, јер се ради о  стамбеним зградама и шопинг моловима, а не о рудницима, аеродромима или некој специјалној индустрији“, рекла је потпредседница Народне странке и додала да јавност има право да има увид у све детаље овог пројекта и указала на последице изградње „Београда на води“. 

„Последице су, не само да је 'полупана Савамала' и да је ту један човек последично изгубио живот, већ је и измештен  железнички саобраћај, прети се и рушењем моста, а преузет је хотел 'Бристол' који је под заштитом споменика културе у Србији. Из тог истог хотела насилно су исељене породице војних лица“, рекла је Рашковић Ивић и додала да би кроз Анкетни одбор у Скупштини Србије посланици можда могли да сазнају "какав је то специјални пројекат када на усељење двеју зграда долазе председник Републике и цео државни врх". 

Посланици Народне странке ће наставити да инсистирају да се о овом пројекту Скупштина Србије поново изјасни.

Шта је снајпериста Дејан Берић рекао о Вучићевом подизању борбене готовости због Космета погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА