Најновије

ИЗВЕШТАЈ СА СИРИЈСКОГ РАТИШТА: Погледајте шта се дешава у Идлибу, Ал Сафи и у долини Еуфрата (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска војска је добила три батаљонска сета ракетних система С-300, укључујући и 24 лансера ракета, од руске војске, објавила је руска државна новинска агенција "ТАСС" наводећи дипломатски извор. Према истом извору, Сиријци су такође примали преко 300 пројектила "земља-ваздух". Сви су испоручени бесплатно.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Истог дана, турски државни медији су изјавили да су милитантне групе у Идлибу завршиле повлачење свог тешког наоружања, укључујући ракете “Град”, минобацаче и пројектиле средњег домета из демилитаризоване зоне.

Према примедбама и изјавама представника Коалиције милитантних група под називом “Национални ослободилачки фронт” (НФЛ), подржан од турске владе, чланови НФЛ-а ће остати на позицијама у демилитаризованој зони. Осим тога, држе лагано оружје, митраљезе и нека возила опремљена велико-калибарским топовима.

Турске оружане снаге (ТАФ) распоредиле су додатне трупе и војну опрему на исто подручје. Раније је ТАФ већ увећао снаге распоређене на посматрачким местима у зони де-ескалације у Идлибу. Дакле, сада имају значајан број трупа и опреме тамо. У међувремену, безбедносна ситуација у милитантном подручју остаје напета. Према извештајима, један од команданата Хаџат Тахрир ал-Шама, Абу Мусаб Ал-Дурер, и још двојица милитаната су нападнути и убијени на путу између села Азмарин и Даркоуш у северном Идлибу.

Борбе између Сиријске арапске војске (САА) и Исламске државе (ИД) настављене су у Ал Сафи. Про-владини извори тврде да САА полако успоставља контролу над свим кључним брдима у тој области. Без обзира на то, потпуно ослобађање Ал Сафе је и даље проблем због јаког отпора ИД. Про-ИД извори тврде да је у последњим сукобима убијено до 20 припадника САА.

Још један џеп, под контролом ИД, налази се у долини Еуфрата у месту Хајин. Сиријске демократске снаге (СДФ) подржане од стране САД напредују већ више од месец дана. Међутим, група подржана од стране САД још увек није ни на прагу било каквог успеха.

Руски војни брод у новој акцији. Погледајте ОВДЕ где сада иде.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Израелци кажу да руски противваздушни ракетни систем С-300 није у стању да обори авион америчке производње Ф-35

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА