Најновије

КАНАДА ЗБОГ ПУТИНА КУПУЈЕ НАЈСАВРЕМЕНИЈЕ БРОДОВЕ: Страх од Руса их кошта 60 милијарди (ФОТО/ ВИДЕО)

Краљевска канадска војна морнарица намерава да набави британске фрегате „Тип 26” намењене за борбу против непријатељских подморница, јавио је „Дифенс њуз”.

Канадски брод (Фото: Јутјуб)

Наводи се да је изградња ових бродова у Великој Британији почела тек прошлог лета, што би могло да доведе до одлагања испорука и раст вредности бродова. Аутори чланка сматрају да су овакви ризици последица жеље да се што пре пронађе одговор за „руску претњу” на Арктику, преноси „Спутњик”.

„За Канађане је оружје за борбу против подморница веома важно питање. Ако вас забрињавају руске подморнице и претња из ваздуха, онда је ’Тип 26‘ право решење”, изјавио је Брајан Кларк, пензионисани амерички поморски официр и аналитичар Центра за стратешке и буџетске процене, преноси „Дифенз њуз”.

Гери Фаџ, заменик директора компаније „Локхид Мартин Канада”, која ће се бавити испорукама британских бродова канадској флоти, изјавио је да су за протеклих 15 година западне силе углавном улагале средства у развој противваздушне одбране, али сада је постало јасно да претња у великој мери долази и од подморница.

Све у свему, Канада намерава да купи 15 фрегата које ће Владу коштати 60 милијарди долара.

Раније су медији саопштили да земље-чланице НАТО-а намеравају да се укључе у развој беспилотних морских система намењених супротстављању претњи која долази од руских подморница.

Шиптари спремају хаос на мосту у Косовској Митровици. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА