Најновије

ЛАВРОВ ИЗНЕО УСЛОВЕ: Ево како Русија може да изађе из Савета Европе

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров је у телефонском разговору са генералним секретаром Савета Европе Тубјерном Јагландом изнео услове под којима Русија може да изађе из те организације, рекао је секретар за медије генералног секретара СЕ Данијел Холтген.

Сергеј Лавров (Фото: mid.ru)

У саопштењу руског министарства иностраних послова се наводи да је ЧАвров са генералним секретаром СЕ причао о кризној ситуацији у тој организацији.

Холтген је рекао да је Лавров упутио позив генералном секретару ради размене мишљења.

'’Лавров је уверио Јагланда у то да Русија хоће да остане у СЕ и да ће отићи једино ако друге чланице покрену мере за њено искључење'’, изјавио је Холтген.

Ситуација у Парламентарној скупштини СЕ

Делегација Русије је 2016. године била лишена гласа у Парламентарној скупштини Савета Европе због ситуације у Украјини и присаједињења Крима, а наредне 2015. године санкције су се појачале.

Москва је одбила да ради под таквим условима. Од 2016. до 2018. русија није слала захтеве за пуномоћ своје дечегације због антируског расположења у Стразбуру.

У 2017. години Русија је престала да уплаћује средства у буџет Савета Европе. У октобру 2018. Јагланд је, позивајући се на Статут СЕ, рекао да ће се разматрати искључивање из СЕ земаља које не плаћају своје обавезе две године.

Како је Украјина на пиратски налин одговорила Еусији на санкције, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лавров псује на конференцији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА