Најновије

ПУТИН ПОДРЖАО ЕВРОПУ: Долази време мултиполарног света

Руски председник Владимир Путин је током прославе Дана примирија у Првом светском рату у Паризу одговарао на питања новинара и изнео своје мишљење о дешавањима у Европи.

Путин (Фото: РИА Новости)

Руски лидер је прокоментарисао иницијативу француског председника Емануела Макрона о стварању заједнилке европске војске и рекао је да је жеља ЕУ да сачува своју безбедност сопственим оружаним снагама разумљива и природна.

'’Што се тиче алтернативних оружаних снага, европских, то није нова идеја, само ју је председник Макрон реанимирао, а о томе ми је још говорио и некадашњи председник француске Жак Ширак, али су такве идеје постојале и пре њега. У принципу, Европа је моћна економска творевина, моћни економски савез, и то је сасвим природно што желе да буду независни, довољни сами себи и суверени у сфери одбране и безбедности'’, рекао је Путин.

Он је нагласио да је то позитиван процес са тачке гледишта учвршћивања мултиполарног света.

Што се тиче САД, Путин је изјавио да се Москва нада да ће обновити у потпуности преговарачки процес са Вашингтоном и подсећа да Русија гледа да не изводи масовне војне вежбе у близини граница чланица НАТО алијансе.

Шокантну изјаву америчког амбасадора можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин и други председници у Паризу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА