Најновије

САВЕТНИК РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Француска поприлично упорно захтевала да не буде самита Путин-Трамп! (ВИДЕО)

Саветник руског председника Владимира Путина Јуриј Ушаков изјавио је данас да је Француска "поприлично упорно захтевала" да се одустане од организације састанка Путина и председника САД Доналда Трамп на маргинама прославе окончања 100. годишњице окончања Првог светског рата, преноси ТАС С.

Трамп и Путин (Фото: Јутјуб)

"Договор је постигнут и ми смо почели са координисањем параметара састанка, али смо касније одлучили да уважимо забринутост и ставове француских колега. Њихови захтеви су били поприлично упорни, тако да смо с америчким колегама разговарали о ситуацији и одлучили да организујемо посебан састанак у Буенос Ајресу", рекао је Ушаков у интервјуу за руски телевизијски канал "Росија-1".

Трамп и Путин раније данас су се руковали на почетку церемоније обележавања 100. годишњице од окончања Првог светског рата, што је привукло пажњу свих светских медија.

На видео снимку са догађаја види се Путин како прилази и рукује се са Трампом, који га, док се рукује са Трамповом супругом Меланијом, тапше по рамену.

Путин се након тога окреће, потапше благо Трампа по рамену, подиже палац нагоре и одлази на своје место, поред прве даме Француске, Брижит Макрон.

Путин се поздравио и са осталим званичницима који су се налазили у првом реду, међу којима су били француски председник Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел.

Прочитајте ОВДЕ све о скандалу у Паризу.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА