Најновије

КРЕНУЛИ ТЕНКОВИ: Палестинци испалили 300 ракета, Израел покреће војску према Појасу Газе! (ВИДЕО)

Израелска војска регистровала је око 300 ракета из Појаса Газе, а неколико десетина је пресрела, саопштила је прес-служба.

Израелска војска (Фото: Јутјуб)

„У овом тренутку је забележено око 300 ракета испаљених из Појаса Газе на Израел. Десетине је пресрео систем противваздушне одбране ’Гвоздена купола‘“, додаје се у саопштењу.

Већина граната експлодирала је у граничним пустињама, међутим, према подацима локалних хитних служби, неколико ракета погодило је куће у Сдероту, Ашкелону и Нетивоту. На израелској страни повређено је најмање 16 особа, саопштила је служба хитне помоћи.

Као одговор на нападе, израелска војска напала је са копна и из ваздуха више од 70 објеката терориста у Појасу Газе, где су, према подацима локалних лекара, погинуле три особе. Један од циљева напада била је и телевизијска станица „Акса“, која припада владајућем покрету Хамас.

​Раније вечерас портпарол израелске војске Јонатан Конрикус саопштио је да је израелска војска концентрисала значајне додатне снаге и технику према Појасу Газе и спремна је да прошири своја дејства против палестинских милитаната који гранатирају јужне делове земље.

На брифингу за новинаре Конрикус је рекао да је као одговор на 200 ракета испаљених из енклаве, војска већ напала више од 30 циљева милитаната и наставља са нападима.

​„Могуће је да ће ови подаци застарети до краја нашег разговора, али досад смо напали више од 30 војних циљева Хамаса и палестинског Исламског џихада, две главне терористичке организације у Гази“, рекао је он.

„Израелске одбрамбене снаге такође су издвојиле значајну групу снага и опреме. Спремни смо да проширимо своја дејства против ових терористичких организација“, додао је Конрикус.

Према подацима локалним лекара, убијена су три Палестинца. У Израелу је медицинску помоћ тражило 16 пацијената који су током гранатирања добили физичке повреде и психолошке проблеме, саопштила је служба хитне помоћи.

Прочитајте ОВДЕ шта то Израел покушава са сиријским С-300.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА