Најновије

ПОДГОРИЧКА ЏАМИЈА ПОСТАЛА ВОЈНА ИНСТИТУЦИЈА: Шта то значи? (ФОТО)

Права Црна Гора упутила је питања Исламској заједници Црне Горе, да им одговоре, „шта значи натпис “војна институција“ на улазу у подгоричку џамију?“

Џамија (Фото: Јутјуб)

„Права Црна Гора обавештава јавност да су јој узнемирени грађани доставили фотографије спорног садржаја, настале на улазу у џамију у Старој Вароши. Наиме, на табли која дочекује вернике, али и посетиоце, налази се кратак опис о џамији, односно, о томе шта она представља“, наводи се у саопштењу Праве Црне Горе.

натпис на џамији


Фото: Права Црна Гора

У једној од реченица, додају они, јасно и прецизно је истакнуто да џамија, између осталог, представља и војну институцију.

“Улога и значај џамије: џамија је ексклузивни исламски институт. Она обухвата све оно што обухвата вера ислам, па је стога џамија религијска, научна, практична, образовна, одгојна, друштвена, војна и политичка инсититуција.“ – записано је на табли“, наводе из Праве Црне Горе.


Фото: Права Црна Гора

С тим у вези, али и због обавезе према забринутим грађанима, Права Црна Гора поставља питања Исламској заједници Црне Горе: Шта конкретно значи опис да је “Џамија војна институција“и  да ли то има везе са раније актуелном причом да је и Црна Гора један од регрутних центара за борце ткз. Исламске државе?

„Истовремено постављамо и питање надлежним органима: како тумачите поменути натпис, било да се он налази на исламској, или било којој другој богомољи, па чак и било ком другом објекту, а да исти није под јурисдикцијом Војске Црне Горе“, казали су из Праве Црне Горе.

У духу Уставом загарантованог верског и сваког другог склада, али и у жељи да једни другима шаљемо поруке мира, љубави и слоге, Права Црна Гора очекује брз одговор Исламске заједнице у Црној Гори, како би се отклониле све сумње и забринутости настале поводом реченице спорног садржаја'’, наводи се у саопштењу.

Како у Улрајини уче децу да убијају Русе, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нови верски закон у ЦГ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА