Најновије

СРБИЈА ЈЕ НАЈБОГАТИЈА ЗЕМЉА НА СВЕТУ: Позлиће вам кад чујете колико је Ана Брнабић платила израду сајта Владе

-Израда нове интернет презентације Владе Србије која је прошле недеље свечано представљена, коштала је 22.381.200 динара, што је мало мање од 190.000 евра. Посао израде сајта добила је фирма „Effecta solutions“ која је била једини понуђач на тендеру који је расписала Владина канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Влада Србије (Фото: Влада Србије)

„Нови портал Владе Републике Србије настао је не само због потребе иновирања дизајна и функционалности застарелог, већ пре свега као резултат промењеног концепта када је реч о односу према грађанима. Захваљујући „ЦРМ“ систему, грађани могу да постављају питања путем сајта и добијају одговоре надлежних институција. Управо зато, представља важан механизам у процесу трансформације државне управе у сервис грађана. У фокусу сајта су сервиси за грађане и привреду, а слоган је ‘У служби грађана'“, наводи се у одговорима које је Данас добио од Владе.

Према њиховим речима, једна од кључних карактеристика по којима се сајт издваја, јесте могућност читања садржаја на српском језику помоћу софтвера text-to-speech („читај ми“). Софтвер су израдили домаћи стручњаци из фирме АлфаНум из Новог Сада и Факултета техничких наука у Новом Саду. Портал Владе Србије је, како наводе, први портал владе у региону који је прилагођен слепима и слабовидима.

Јавну набавку расписала је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, 23. априла 2018. године, а њоме је обухваћена израда сајта Владе, „ЦРМ“ система за целу Владу и три додатна сајта.

„Нови сајт је не само место за представљање Владе и министарстава, већ и хаб за промоцију Србије – потенцијала, пословне климе, туристичке дестинације, културних знаменитости. На сајту се такође налази и архива аудио и видео записа и електронских докумената са седница Владе од 2004. године, као и архив свих Владиних сајтова од 1998. године, чиме је постигнут континуитет државне управе“, истичу у Влади.

Србија купује један од најмодернијих ПВО система! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како Ана Брнабић зна да је четвртак

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА