Најновије

ХРВАТИЦА ЛЕТИ ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Меланија прави чистку (ВИДЕО)

Прва дама САД Меланија Трамп затражила је да Бела кућа прекине сарадњу са заменицом саветника за националну безбедност Миром Рикардел, изјавила је данас портпаролка канцеларије прве даме Стефани Гришам.

Меланија Трамп (Фото: Јутјуб)

Иначе, Рикардел, рођена као Радиеловић, пореклом је Хрватица, а за заменицу америчког саветника за националну безбедност Џона Болтона именована је раније ове године.

"Став канцеларије прве даме је да она више не заслужује част да служи у Белој кући", рекла је Гришам, а преноси Ројтерс.

Она је на тај начин одговорила на наводе да амерички председник Доналд Трамп планира да смени Рикардел, након њеног сукоба са Меланијом Трамп.

Од 1989. до 1996. године Рикардел је била помоћница лидера републиканаца у америчком Сенату Боба Дола, а због хрватског порекла оптуживали су је да покушава да утиче на Дола да заузме антисрпски став.

Како се наводи на сајту Википедија, Рикардел се "с почетком рата у Хрватској и БиХ истакла као једна од главних лобисткиња за хрватске интересе у Вашингтону, уско сарађујући са Гојком Шушком, Јосипом Манолићем и другим хрватским политичарима".

Шта НАТО не сме ни да помисли да уради, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА