Најновије

ПАРИЗ ПОПИО ШАМАР! Трамп је пре два дана био Макронов гост, а сада га је испрозивао на мртво име!

Председник САД Доналд Трамп огласио се данас поново на Твитеру поводом изјаве француског колеге Емануела Макрона да је Европи потребна "права војска".

Трамп и Макрон (Фото: Јутјуб)

- Емануел Макрон је предложио да Европа направи сопствену војску да је штити од САД, Кине и Русије. Али у Првом и Другом светском рату су били Немци. Како то изгледа Французима? Учили су немачки у Паризу пре него што су Американци дошли. Платите за НАТО или немојте! - написао је Трамп.

Овај твит одговор је на недавни Макронов интервју у којем је рекао да Европа мора да сама да буде у могућности да се брани, не само да се ослања на САД.

- Потребна нам је снажна и суверена Европа да би се одбранили европски интереси против Кине, Русије, па чак и САД, као и "Интернет гиганата" - рекао је тада Макрон, иначе највећи заговорник оснивања европске војске у ЕУ.

На ове речи Трамп је реаговао и пре три дана, по доласку у Париз на церемонију обележавања 100. година од завршетка Првог светског рата. Тада је Макронову изјаву осудио као "врло увредљиву".

- То је веома увредљиво, али можда би Европа прво требало да плати свој праведни удео у НАТО-у, који САД у великој мери субвенционишу - одговорио је Трамп.

Двојица лидера састали су неколико сати касније.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да нам није у интересу да излазимо на двобој са Француском.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао сусрет у Паризу, после Трамповог првог твита.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА