Најновије

Вучић се састао са Мицотакисом: Споне наших земаља су нераскидиве, хвала на подршци европском путу Србије

Председник Српске напредне странке Александар Вучић састао се данас са председником грчке Нове демократије Киријакосом Мицотакисом.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Састанку у просторијама странке у Београду присуствовали и функционери СНС Јадранка Јоксимовић, Марко Ђурић и Владимир Орлић.

Вучић и Мицотакис су након састанка одржали заједничку конференцију за новинаре, на којој је истакнуто да је било речи о сарадњи Србије и Грчке, Нове демократије и СНС и да су обе странке припаднице блока Европске народне партије, те је могуће односе поспешити на обострано задовољство и корист.

"Хвала на подршци Србији на европском путу. Замолио сам да она буде још снажнија, боље пирмећена у европским круговима. Било је речи о билатерално-политичкој сарадњи и захвални смо што Грчка неће мењати своју позицију по питању КиМ, то је од нас од великог значаја. Обојица смо констатовали повезаност и конкретне начине да унапредимо сарадњу по питању инфраструктуре, од спајања Београда и Солуна железничком пругом. Замолио сам Мицотакиса да нам помогне у конкретним стварима и проблема од гласања за Интерпол до других ствари које за нас нису лаке. упознао сам га са таксама, супротно споразуму ЦЕФТА са Приштином, не желећи да га доводим у неугодну ситуацију да он мора да арбитрира између нас. Такође смо договорили како да у свим форумима Европске народне партије подржавамо једни друге и како да економски оснажимо наше везе", објаснио је Вучић.

Трамп планира смену још једног званичника. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амбасадор Француске: Молимо Вучића и српски народ за извињење

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА