Најновије

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ У ЧУДУ: Прослава у Будви показала виталност Срба у Црној Гори (ФОТО)

Слободна Далмација се пита, "како то да се Срби више нису уморили" и да и даље говоре о "уједињењу српских земаља и српском мору"

Будва (Фото: Правда)

Реакције на величанствени скуп прославе 100 година од ослобођења Боке и уједињења Црне Горе и Србије, који је организован у Будви, показале су мржњу црногорских режимских медија, а у томе су им се придружила и гласила из Хрватске.

Тако је „Слободна Далмација“ острашћено пренела изјаве говорника са скупа, Момира Булатовића, Александра Раковића, Чедомира Антића, протојереја Момчила Кривокапића, Миодрага Линте, и Марка Бата Царевића, апострофирајући да су њихове изјаве обојене великосрпским национализмом.

Такође, посебно им је „запало за око“ како је интонирање песме ‘Онамо ‘намо’, познате и као ‘српска Марсељеза’, а коју је написао црногорски краљ Никола 1867. у част српског књаза Михаила, бурно поздрављено, док на песму ‘Ој, јунаштва свијетла горо’, претечу данашње црногорске химне, нико није устао с места.

Портал "Слободна Далмација" (скриншот)


Фото: принтскрин

Изгледа да су комшије из Хрватске остале затечене виталношћу српског родољубља у Боки и Црној Гори. Мислили су да се српству у Боки и Црној Гори ближи крај и да ће „Заљев хрватских светаца“ и „Монтенегро“ у наредним деценијама лако бити засвођени „Црвеном Хрватском“.

Стога се Слободна Далмација пита, „како то да се Срби више нису уморили“ и да и даље говоре о „уједињењу српских земаља и српском мору“.

А како је Матија Бећковић '’угасио'’ Црногорце, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Херцег Нови за српски Космет

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА