Најновије

НАШИ "ПРИЈАТЕЉИ" ФРАНЦУЗИ: Историја коју вас нису учили - како је Наполеон помогао Турцима да сломе Карађорђа (ВИДЕО)

Да ли вас је однос Француске према Србији током обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата заиста изненадио!? Осим што вршили агресију на Србе током 90-их година, међу првима признавали оцепљења република СФРЈ, а на крају признали лажну државу Косово, Французи имају својих заслуга и за пропаст Првог српског устанка.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Проф. др Зоран Милошевић, редовни професор теоријске социологије и политичке теорије, каже да су Французи и Наполеон имали велике заслуге у слому Првог српског устанка. Милошевић, у емисији на ТВ Рас, каже да је Наполеон послао своју артиљерију у помоћ Турцима у Боју на Равњу, данашњој Засавици, и да су тек након тога Турци успели да пробију шанац српских устаника.

- Значи Французи сламају Први српски устанак и крећу ка Русији, тамо га чега 17 српских генерала у служби Руске империје – испричао је Милошевић.

Милошевић је објаснио да је Наполеон желео слом Првог српског устанка јер је он вођен уз подршку Русије, а да су Турци у томе видели прилику за савез са Наполеоном. Према његовим речима, након пропасти Наполеоновог похода и уласка Руса у Париз, западна Европа је схватила да су српске војсковђе и војници били део снаге Русије и да од тада запад жели да одвоји Србе од Руса. Усколопу тог плана Милошевић види и формирање Румуније као државе што Милошевић детаљно објашњава у емисији.

Професор Милошевић је говорио у емисији о верским проблемима на Балкану. О стварању хрватске и црногорске православне цркве, о ударима на православну цркву и другим актуеелним темама.

Руски систем за слање новца који је много повољнији за Србе, више сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА