Најновије

ЗАЕВ ОЧЕКУЈЕ ГРУЕВСКОГ У МАКЕДОНИЈИ УСКОРО: Похапшени високи функционери ВМРО-ДПМНЕ (ВИДЕО)

Премијер Македоније Зоран Заев је назвао свог претходника Николу Груевског кукавицом и затражио је од мађарских власти његову хитну депортацију у складу са правилима ЕУ.

Скопље (Фото: РИА Новости)

Македонски премијер је изјавио да је за бившим премијером те земље расписана међунарофна потерница.

'’Не ради се о политикантству у Македобији. Ради се о коначној пресуди суда која је ступила на снагу'’, рекао је Заев.

Он је додао да би Мађарска у том случају као земља чланица ЕУ морала да поштује одлуке суда и да испоручи Николу Груевског који је тамо у бегству и тражи политички азил.

'’За нас су европске вредности светиња'’, додао је Заев.

Заев је казао да односи две земље не зависе од некаквих пријатељских односа и да ће Мађарска ових дана испоручити Груевског како би одслужио затворску казну.

Подсећамо, Груевски се терети за злоупотребу службеног положаја приликом куповине аутомобила чија је цена већа од 500.000 евра.

Македонска полиција је ухапсила бившег министра за саобраћај и везе Милета Јанакиевског и бившег генералног секретара владе Кирила Божиновског, а суд им је затим одредио притвор од 30 дана, објавила је македонска телевизија "Телма".

Јанакиевски и Божиновски били су функционери у влади одбеглог бившег премијера Николе Груевског, а оптужени су у неколико судских поступака Специјалног тужилаштва за прислушкиване разговоре као његови сарадници.

Тужитељка Специјалног тужилаштва Лиле Стефанова је рекла новинарима да су министри у некадашњој влади Николе Груевског, Јанакиевски и Божиновски ухапшени у ноћи измеђи уторка и среде, јер су се спремали да побегну из Македоније.

"У току јучерашњег дана смо добили информације према којима су се Јанакиевски и Божиновски, на исти начин као Груевски, припремали за бекство", рекла је тужитељка.

Кривични савет Одељења за организовани криминал и корупцију Основног суда у Скопљу је притхватио захтев Специјалног тужилаштва и одредио притвор од 30 дана Јанакиевском и Божиновском, уместо досадашње мере одузимања пасоша.

Како је Бећковић растурио Црногорце, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда/ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА