Најновије

ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ НА СУДУ: Капетан Драган не излази на слободу!

Васиљковић је правоснажном пресудом Жупанијског суда у Сплиту проглашен кривим због ратног злочина и кажњен затвором од тринаест година и шест месеци.

Драган Васиљковић, познатији као "Капетан Драган" (Фото: Јутјуб)

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, остаје у затвору јер му је суд одбио захтев за условно пуштање на слободу након две трећине одслужене затворске казне. Васиљковић је правоснажном пресудом Жупанијског суда у Сплиту проглашен кривим због ратног злочина и кажњен затвором од тринаест година и шест месеци.
Казну служи у Лепоглави.

Рочиште по захтеву Васиљковића и његове одбране одржано је јуче у Вараждину, током којег се он кратко јавио видео-линком из затвора истакавши да има много резерви према хрватском правосуђу и према томе да ће донети позитивну одлуку, јер су га, како је рекао, и осудили без ваљаних доказа и без доказане кривице.

Обе стране у овом поступку имају право жалбе на ову одлуку. Првостепеном пресудом Жупанијског суда у Сплиту Васиљковић је у септембру прошле године осуђен на 15 година затвора. Врховни суд Хрватске у јулу је смањио Васиљковићу за годину и по дана казну затвора и правоснажно га осудио на 13 и по година због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској. Васиљковић је у притвору провео скоро 13 година, што му је урачунато у казну.

Капетан Драган, који има и српско и аустралијско држављанство, ухапшен је у Аустралији, а Хрватској је изручен у мају 2015. године.

Патријарх Павле је био и остао светионик вечни. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Капетан Драган током судског процеса који је вођен против њега у Хрватској

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА