Најновије

ЈЕМЕН НИЈЕ НА ПРАГУ КАТАСТРОФЕ, ЈЕМЕН ЈЕ КАТАСТРОФА! Страховита ситуација у земљи погођеној ратом! (ВИДЕО)

Специјални изасланик генералног секретара за Јемен Мартин Грифитс рекао је да је земља у "тешкој ситуацији", говорећи на састанку Савета безбедности УН у Њујорку.

Рат у Јемену (Фото: Јутјуб)

Грифитс је рекао да је "добио чврсту гаранцију од руководства јеменских страна - Владе Јемена, а и Ансар Алаха - да су посвећени посећивању ових консултација."

- Верујем да су истински и очекујем да ће се на тај начин наставити и појавити на тим консултацијама ради политичког решења рата у којем је јеменски народ главна жртва - додао је .

Извршни директор Светског програма за храну (ВФП) Дејвид Бислеј је назвао оно што је ове седмице видио у Јемену "стварима из ноћних мора, ужаса и беде".

- Ова земља од 29 милиона људи пати годинама, али сада, како неки кажу, на ивици је катастрофе. Али није на ивици катастрофе, тамо је већ катастрофа - рекао је.

ВФП планира да појача помоћ за 14 милиона људи у Јемену - тамо је преко осам милиона Јеменаца који су на ивици глади и који сваког месеца примају храну из ВФП-а.

Исламска држава је коначно поражена у области Ал Сафа. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рат у Јемену је један од најбруталнијих и најкрвавијих геноцида у историји који је почињен према јеменском народу од стране Саудијске Арабије и њених савезника у Заливу и на западу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА