Најновије

ЕРДОГАНОВЕ ХОРДЕ ЗЛА КРЕЋУ У НОВУ ОФАНЗИВУ НА СИРИЈУ: Предводи их преко 6.500 Хамза! Удариће на овај град!

Преко 6.500 побуњеника подржаних од стране Турске из Слободне сиријске армије (ФСА) мобилисани су за предстојећу офанзиву против курдских Јединица народне заштите (ЈПГ) на источној обали долине реке Еуфрат, јавља државна новинска агенција "Анадолија".

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Правда/Синхуа)

Према извештају “Анадолије”, преко 6.500 припадника пука “Ал-Хамза” Слободне сиријске војске спремни су да започну своју нову операцију. “Ал-Хамза” пук је једна од највећих јединица Слободне сиријске војске. Они су одиграли кључну улогу у претходној офанзиви на Африн.

Иако Турска није открила своју следећу мету у Сирији, очекује се да ће њихове савезничке побуњеничке снаге напасти претежно курдски град Кобане у северном Алепу.

Кобане је скоро био под опсадом Исламске државе крајем 2014. и почетком 2015. године. Међутим, ЈПГ је успео да постигне велику победу против терористичке групе и присилио их да се повуку из покрајине Алепо.

Усијале се друштвене мреже. Бразилски пилот прешао на ислам током лета изнад Саудијске Арабије. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Међу Курдима посебно озлоглашени про-турски пук “Хамза” из састава Слободне сиријске војске (ФСА), упамћен је по великим злочинима у Африну.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА