Најновије

РУСИ ТРАЖЕ ПРАВДУ: Хашким судијама треба судити због казни Србима!

Руска историчарка Јелена Гускова, која је један од аутора књиге "Генерал Младић: последња битка, успомене, интервјуи, документи", сматра да је дошло време да хашки тужиоци одговарају због неправедних пресуда изречених Србима.

Јелена Гускова (Фото: Јутјуб)

- У сваком свом говору и интервјуу увек причам да судије које су судиле у Хашком трибуналу неправедно и правиле антисрпске закључке треба да буду изведене да се њима суди. Требало би да се оформи неки нови међународни орган који би проверио рад Хашког трибунала од почетка до краја и сви који су неправедно судили требало би да буду осуђени - истиче Гускова у разговору за Српски телеграф.

Чињеница је да су Срби осуђени на укупно 1.200 година робије, што је три пута мање него казна, док су Хрвати, Албанци и Бошњаци сви заједно осуђени на укупно три пута.

- Управо по резултатима које наводите, са којима сам и те како упозната, види се колико је неправедно радио трибунал.

Верујете ли ипак да ће све те судије икада изаћи пред лице правде, да ће се заиста основати неки суд и да ће довести у питање њихове поступке? 

- Не бих прогнозирала да ли ће заиста до тако нечега и доћи, али верујем у снагу људске воље и снаге. Ако нешто будемо радили по том питању, можемо нешто и да урадимо. Зато би свако са своје позиције требало да се бори за ту истину.

У Хагу је један спрат ослобођен за албанске злочинце којима ће се судити.

- Иако се већ неко време могу чути те приче, засад не верујем у то. Хашки трибунал је завршио свој рад и нема овлашћење за поновно суђење, чак и тих албанских официра и војника.

Требало је само представити Србе као злочинце?

- Показало се да је Хашки суд и оформљен само да би се оправдало НАТО бомбардовање Србије, али нису још увек то успели да докажу. Зато је и НАТО сада у таквом стању да разматра шта још да предузме како би доказао да су Срби криви и да је напад био оправдан.

Русија је уз Ратка

У књизи о Ратку Младићу доста се бавите чињеницом да је ваша држава стала иза њега.

- Јесте најзначајније у овом зборнику представљање позиције руске власти по питању случаја Ратка Младића. Позиција Русије и Министарства спољних послова сада је представљена српској јавности. Овде је истина коју подржава Русија у Савету безбедности, пре свега као стални члан, и однос према Трибуналу се види преко изјава руских дипломата.

Моћни руски ракетни системи распоређени широм света. Које земље поседују С-300 и С-400 погледајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА